top of page
abd266_9e904d4367984ca78b9fc290fbc8feab~mv2.jpeg

Essentiële oliën

Young Living

01

100% pure olie

De oliën van Young Living zijn van 100% pure producten, dus niet verdunt! Hierdoor gaan er meer druppels uit 1 flesje, dan een verdunde imitatie.

02

Aantal druppels

In de 5 ml flesjes zitten ongeveer 80-90 druppels en in 15 ml ongeveer 250-300 druppels. Meestal heb je maar 1 of 2 druppels nodig als je het smeert. Tenzij je een "brouwsel" maakt voor een langere tijd.

03

Waarom Young Living?

Heel simpel, Young Living is de enige leverancier die het gehele proces van “het zaadje” tot en met het “verpakken” vanaf 1994 in eigen beheer heeft. Oftewel Young Living verbouwt, oogst en distilleert de oliën op boerderijen die van henzelf zijn of die partner zijn zodat ze de unieke mogelijkheid hebben om de puurheid en kwaliteit élke stap te controleren.

04

Veilig?

Jazeker, de oliën zijn 100% veilig voor gebruik. Neem wel de instructies en allergie wijzer goed door.

Nog niet overtuigt? Laat ons dan nog meer vertellen!

Waarom werken wij met de essentiële oliën van Young Living?

Heel simpel, Young Living is de enige leverancier die het gehele proces van “het zaadje” tot en met het “verpakken” vanaf 1994 in eigen beheer heeft. Oftewel Young Living verbouwt, oogst en distilleert de oliën op boerderijen die van henzelf zijn of die partner zijn zodat ze de unieke mogelijkheid hebben om de puurheid en kwaliteit élke stap te controleren. Bovendien gebruiken ze alleen de olie vanuit de eerste destillatie van therapeutische klasse. Dit maakt dat Young Living alleen maar essentiële oliën heeft van topkwaliteit. Dit is niet te vergelijken met de goedkopere olie die je soms in de winkel kan krijgen. Want ook al staat daar ‘100% natuurlijk’ op vermeld, wil dat niet zeggen dat de werking even sterk is. Waarom niet zo je dan denken? Nou heel simpel, in zo’n olie zit bijvoorbeeld 5% lavendelolie en 95% draagolie, en word voornamelijk voor de geur verkocht. Maar kies je voor Young Living, dan kies je voor kwalitatieve, 100% pure oliën met een veel bredere werking.

 

Hoe kan het dat de olie van de ene plant of boom zoveel in prijs verschilt met de andere?

Omdat je nu eenmaal voor sommige oliën  veel meer planten nodig heb om ze te maken dan voor de andere. Neem nu  bijvoorbeeld de Rozenolie waar echt extreem veel rozenblaadjes voor nodig zijn (wel 5 kilo!) wat natuurlijk een stuk duurder is dan de Lemon waarvoor 45 citroenen voor nodig zijn.

 

Hoeveel druppels zitten er nu in een 5ml of 15 ml flesje?

In de 5 ml flesjes zitten ongeveer 80-90 druppels en in 15 ml ongeveer 250-300 druppels.

Kun je de Young Living oliën innemen?

Op het flesje staat van niet maar dit heeft een reden. In Europa valt YL onder de cosmeticawet, waardoor YL geen inname op het flesje mag zetten en dus ook geen inname van olie mag promoten. Maar vrijwel alle oliën zijn echter GRAS (oftewel Generally Recognized As Safe) goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en worden in de USA gewoon ingenomen omdat (dezelfde) oliën daar wel onder de medicatiewet vallen.

 

Zijn de oliën ook veilig voor kinderen, baby’s?

De meeste kunnen zonder problemen worden gebruikt bij  kinderen en baby’s, maar niet allemaal.

Op het flesje staat aangegeven welke wel of niet geschikt voor kinderen en baby’s.

Omdat de oliën heel geconcentreerd zijn, is het wel noodzaak dat de oliën worden verdund (met een draagolie) naar leeftijd.

Image by Priscilla Du Preez 🇨🇦
bottom of page