top of page

Pyriet

Sterrenbeeld:

Leeuw

Hardheid:

Chakra:

Basis chakra (1e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Bleekgeel geïriseerd tot roodachtig door oxidatie

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze metaal achtige steen aardt de zonnevlecht, trekt kosmisch licht door naar de aarding, geeft meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid, daadkracht, concentratie en sterkt het zenuwstelsel. Pyriet verspreidt een heerlijke verwarmende en dynamische energie. De omgeving wordt opgetild in blijdschap en vrolijkheid. Pyriet laat stromen en brengt je kosmische healing en kracht! Pyriet stimuleert en aardt het zonnevlechtchakra. Hierdoor ontstaat een gevoel van veiligheid, vrijheid en blijheid. Hierdoor voel je dat je er volledig mag zijn, zoals jezelf en voor jezelf. Verantwoordelijkheden van anderen neem je niet meer op je. Onzekerheid, verwarring, alle kanten opgaan, lossen op! Een bevrijdend gevoel ontstaat, alsof de sluizen van 'zijn' open gaan staan. Je voelt je niet langer klein of onzeker en raakt je richting, doel en focus minder snel kwijt. Pyriet kristal wakkert de durf aan om te laten zien wie je bent en bevordert je onafhankelijkheid.


Pyriet edelsteen is goed bij vermoeidheid en stress, depressiviteit. En werkt goed bij computer en studie. Pyriet creëert een positieve zienswijze. Goed bij een minderwaardigheidscomplex en het versterkt de mannelijkheid. Pyriet helpt om bij de wortel van karmische en psychosomatische aandoeningen te komen. Pyriet is goed bij wanhoop, vermoeidheid, geheugen, bloedsomloop, spijsverteringskanaal, longen, astma, bronchitis, ontstekingen van de amandelen. Hij helpt bij abnormale en pijnlijke menstruatie.


Pyriet wordt ook wel het gekkengoud, dwergengoud, fools gold of apachengoud genoemd, omdat het vaak voor echt goud aangezien werd. De naam Pyriet is afgeleid van het Grieks voor 'vuursteen' dit omdat men dacht dat er vuur in de kern van de steen zat. Er schieten namelijk vonken af bij het aanslaan van het kristal.

bottom of page