top of page

Lapis Lazuli

Sterrenbeeld:

Maagd & Boogschutter

Hardheid:

Chakra:

Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra(6e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Azuurblauw, blauwpaars, bleekgroen of rood van kleur. De steen is opaak met een glasachtige tot vettige glans.

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Spirituele ontwikkeling, eerlijke communicatie en jezelf zijn. Daar staat deze steen voor.


Lapis Lazuli is een dus hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. Deze edelsteen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze dan te accepteren. Het helpt je jezelf te zijn en je eigen weg te bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en de helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.


Lapis Lazuli heeft een sterke werking op de keel en op je keel chakra (de 5e chakra), stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt deze edelsteen klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden te verminderen. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt je bloeddruk. Het kan ondersteuning bieden bij het herstel na een herseninfarct of TIA.


Lapis lazuli bestaat voor het grootste gedeelte uit het mineraal Lazuriet (blauw) met daarnaast vaak ook wat Calciet (wit), Sodaliet (blauw) en Pyriet (goud). Daarnaast kan het ook (sporen van) Augiet, Diopsiet, Enstatiet, Mica, Hoornblende en Haüyn bevatten.

bottom of page