top of page

Toermalijn

Sterrenbeeld:

Weegschaal, Schorpioen & Steenbok

Hardheid:

7 - 7,5

Chakra:

Alle, Zwarte Toermalijn werkt het sterkst op de Basischakra (1e)

Element:

Aarde

Dichtheid:

Kleur:

Divers, meest bekend is zwart

Vindplaats:

Onder andere Sri Lanka, Brazilië, Afrika, VS, Australië, Afghanistan, Italië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling, Zwarte Toermalijn is hier extra goed in. De steen doet dit op verschillende manieren: Het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie af te voeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren, maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei. Toermalijn bestaat uit “groeven” wat je energie stroom versterkt. Het een geneeskrachtige steen die blokkades kan opruimen en meer energie geeft.


Toermalijn is een veelzijdige steen door zijn diverse kleuren en vormen. Deze diverse kleuren/vormen hebben hun eigen eigenschappen of zijn ergens krachtiger in dan de ander, zoals:


Watermeloen Toermalijn:

Watermeloen Toermalijn werkt sterker op het hart dan de andere Toermalijnsoorten, we noemen haar ook wel een “superactivator”. De Watermeloen Toermalijn zet negatieve emoties en emotionele pijn om in positieve gevoelens en gedachten. Angst, stress, boosheid en verdriet maken dan plaats voor liefde, optimisme, geduld en compassie. De steen is hierdoor heel geschikt ter ondersteuning van depressie, trauma’s en angststoornissen. Ze heft ook eventuele weerstand op tegen het ‘opnieuw’ heel worden.


Fysiek heeft Watermeloen Toermalijn een positieve werking op de zenuwen en zenuwaandoening zoals MS en verlammingsverschijnselen en op stress gerelateerde klachten.
Roze Toermalijn:

Roze toermalijn stimuleert liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf en vaak als eerst), compassie, empathie en medeleven. Ze stimuleert het niet alleen, ze trekt het ook aan. Tevens kalmeert ze bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst. Dit allemaal, omdat ze je hartchakra reinigt en verenigt met liefde en spiritualiteit. De zachte en beschermende energie van deze steen is heel geschikt voor kinderen en (hoog)gevoelige mensen. Fysiek heeft Roze Toermalijn een positieve werking op het hart, de huid, de longen, stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen en het hormoonstelsel.

(Groene/Roze/Zwarte) Toermalijn in Kwarts (Toermalijnkwarts):

De naam zegt het eigenlijk al. Dit is een combinatie van heldere Kwarts (Bergkristal) met Toermalijn. De effecten van Toermalijn worden versterkt door het Bergkristal en brengt haar eigenschappen ook mee in deze steen. Zo zijn ze samen zo afgesteld dat ze de meridianen, verfijnde lichamen en chakra’s harmoniseren en beschermen. Ook kan Toermalijnkwarts helpen bij spanningen en negatieve gedachtes te verminderen, buigt negatieve invloeden af en versterkt je energieveld.
Groene Toermalijn:

Groene Toermalijn wordt ook wel Verdeliet genoemd, maar niet is minder waar. Deze kleur is ook nog eens een uitstekende genezer en is vaak duur. Ze is behulpzaam bij het visualiseren en opent je hartchakra. Ze bevordert je geduld, meedogendheid en tederheid. Ze zorgt voor evenwicht en balans door angsten te verminderen en negatieve energie en gedachtes om te zetten naar positieve. Ze verjongt en inspireert jouw creativiteit.


Groene Toermalijn is verbonden met de geneeskunde van de natuur, hierdoor helpt ze je de toepassing van kruiden en planten in te zien en deze toe te passen. Veel groene stenen zorgen voor een goede gemoedrust en juiste slaap, dus deze ook! Ze helpt je bij verschuivingen in de energieën en vibraties zonder daar veel last van de ervaren.


Fysiek heeft ze ook positieve invloeden. Zo kan ze uitputting en chronische vermoeidheid tegengaan. Ze heeft een positief effect op de ogen, hart, thymus, hersenen en je immuunsysteem. Ze helpt bij het ontgiften van je geest en helpt bij diarree. Ook psychische klachten zoals paniekaanvallen en claustrofobie kan je baat hebben bij Groene Toermalijn.
Zwart:

Zoals hierboven genoemd is Zwarte Toermalijn extra sterk in het bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. Deze vorm wordt ook wel Schorl genoemd. Zwarte Toermalijn is een krachtig aardingsinstrument en heeft daarom een sterke verbinding met de basis chakra (1ste). Door het aarden, kan deze steen stress en spanning terug dringen en je fysieke vitaliteit verhogen. Erg prachtig, je krijgt er namelijk direct een ontspannen houding van. Het helpt bij het creëren van heldere, neutrale en rationele denkprocessen. Door de negativiteit af te voeren, krijg je een positievere houding ongeacht de situatie.


Zwarte Toermalijn is goed voor je het versterken van je immuunsysteem. Maakt de ruggengraat recht en werkt pijnstillend. Je kan ook baat hebben van deze steen als je dyslexie hebt of artritis.


Zwarte Toermalijn wordt vaak gevonden met andere stenen zoals Lepidoliet, Bergkristal en Mica. Je hebt ook de uitvoering van Toermalijnkwarts (Toermalijn in Bergkristal). Dit verdiend haar eigen beschrijving, deze kan je hierboven vinden.
Blauwe Toermalijn:

Blauwe Toermalijn wordt ook wel Indicoliet genoemd. Het activeert je keel en derde oog chakra. Het helpt je bij spirituele vrijheid en helderheid van zelfexpressie. Specifiek voor de Blauwe Toermalijn is dat het steunt bij het paranormaal bewustzijn, bevorderen van visioenen, stimuleert trouw, ethiek, verdraagzaamheid en (pure) liefde. Het maakt verdrietige en geblokkeerde emoties los. Dit wordt heel subtiel gedaan door de Blauwe Toermalijn. Hierdoor wordt het verwerken hiervan niet te heftig. Blauwe Toermalijn leert je jezelf volledig uit te spreken.


Lichamelijk is het goed voor de longen, hersenen en je immuunsysteem. Het corrigeert onbalans in je lichaamsvloeistoffen en is goed voor je nieren, blaas, thymus, schildklier en chronische keelpijnen. Het kristal kan brandwonden verlichten en genezen. Vandaar dat het ook goed is bij het genezen/vorming van littekens. Tevens helpt het bij slapeloosheid.


De lichtblauwe variant is ook goed voor het vaststellen van een diagnose door mediums en de onderliggende oorzaken hiervan.


Bruine Toermalijn:

De bruine variant is sterk verbonden met de aardse energieën, aardse koorden en aarde chakra (wortel chakra). Uiteraard is het dus een sterk aardende steen. Het reinigt ook je aura, brengt tevens de etherische lichamen op 1 lijn en beschermt deze. Ze kan je helpen om je thuis te voelen in een grote groep, als je dit als niet prettig ervaart. Het bevordert creativiteit en is zeer handig bij gezinnen met slecht functionele relaties. Het behandeld diversen darmklachten en huidziekte. Bruine Toermalijn stimuleert je lichaam tot herstel.bottom of page