top of page

Shungiet

Sterrenbeeld:

Perfect voor alle Sterrenbeelden

Hardheid:

Chakra:

Basis chakra (1e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Zwart

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Shungiet is misschien wel een van onze favorieten door haar krachtige bescherming.


Deze steen wordt ook wel Shungite genoemd. Het is een zeer krachtige bescherming/beschermer tegen verschillende bronnen van straling (bijvoorbeeld de elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, magnetrons en andere apparatuur, dit is zelfs wetenschappelijk bewezen), negatieve energieën en schadelijke invloeden. Daarnaast reinigt en ontgift de steen het lichaam en zuivert de ruimte waarin ze geplaatst wordt. Shungiet verminderd ook negatieve gedachten, indrukken en emoties. Tevens is het een krachtige antioxidant, zuivert lichaam en geest en brengt deze weer in balans.


Fysiek verbetert de steen de weerstand en de algehele gezondheid. Shungiet werkt ontstekingsremmend, ontgiftend, pijnstillend en verkoelend. Daarnaast vermindert het allergieën, stress, spanningshoofdpijn, rugklachten en ze kan helpen bij slapeloosheid.


In combinatie met (Blauwe) Goudsteen, de " The man made stone", in poging om goud te maken, wordt haar afweer tegen de negativiteit versterkt. Er is een verschil tussen beide. (Blauwe) Goudsteen onderdrukt, terwijl Shungiet dit transformeert, wat ons mooier lijkt.


Doordat Shungiet mooie helende de eigenschappen heeft, kan je er een Elixer van maken. Echter moet je hier wel mee oppassen doordat de steen zoveel negativiteit opneemt. Daarom mag de steen ook niet met water gereinigd worden. Je kan dit doen door het water boven de Shungiet te zetten of door een speciale water elixer staaf.

bottom of page