top of page

Malachiet

Sterrenbeeld:

Schorpioen

Hardheid:

Chakra:

Hartchakra (4e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Geelgroen tot zwartgroen

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Malachiet is misschien wel de steen van deze eeuw en is een zeer krachtig werkende steen. Het beschermt je tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. Deze steen brengt emotionele balans, stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het je om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten.


Malachiet versterkt de empathie, begrip en stimuleert een gezonde, gelijkwaardige (vriendschappelijke) relatie(s). Fysiek werkt het ontgiftend, bloeddrukverlagend, versterkt het immuunsysteem en het zelf genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast kan Malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, botbreuken, epilepsie en problemen aan het hart en bloedvaten. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen, omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.


Doordat de steen zo populair is, kan het zo zijn dat je zomaar synthetische Malachiet koopt i.p.v. natuurlijke Malachiet. Natuurlijke Malachiet is minder makkelijk verkrijgbaar, naar onze mening zelfs richting zeldzaam, zeker de bol uitvoering. Je kan het al snel herkennen aan de "zwarte" banden in de steen. Is dit patroon constant gelijk, dan is het vaak synthetische Malachiet. Bij plakken of torens kan je ook vaak soort rondjes vinden in de steen, hier aan kan je bijvoorbeeld weer zien dat het natuurlijke Malachiet is. Wij verkopen bij Healing & Stones alleen natuurlijke Malachiet, omdat synthetische Malachiet geen spirituele werking heeft, alleen de natuurlijke vorm.


N.B.: Malachiet kan in uitzonderlijke gevallen lichte hartkloppingen veroorzaken al het gedragen wordt. Vervang deze steen dan door Roze Kwarts of Rhodoniet.

bottom of page