top of page

Calciet

Sterrenbeeld:

Afhankelijk van de kleur

Hardheid:

3

Chakra:

Afhankelijk van de kleur

Element:

Water

Dichtheid:

Kleur:

Divers, zie de beschrijving

Vindplaats:

Wereldwijd

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze steen komt in heel veel kleuren voor. Bijvoorbeeld geel, roze, blauw, groen en wit. Calciet activeert, versnelt en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en versterkt het geheugen. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.


Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen, maar ook jouw energie versterken en verhogen.


Op emotioneel vlak verbindt Calciet de emoties met het intellect en creëert zodoende emotionele intelligentie. Ze zal een positief effect hebben bij iemand die geen hoop of moed meer heeft. Ze bestrijdt luiheid en helpt om op alle niveau’s energieker te worden. Tevens verlicht Calciet emotionele stress en zet deze om in sereniteit. Mede hierdoor helpt ze je goede ideeën om te zetten in daden.


Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname. Uitscheidende organen worden gereinigd door deze steen en verlicht darm- en huidziekten. Tevens stimuleert Calciet bloedstolling en weefselherstel. Calciet heeft ook het vermogen om chakra’s te reinigen op verfijnd niveau en voorziet ze van nieuwe energie.


Ook bij Calciet hebben de diversen kleuren hun eigen eigenschappen naast de bovenstaande.


Geel/Goud:

Gele Calciet stimuleert de wil en haar energie is verheffend. Ze brengt diepe ontspanning, waardoor ze goed gebruikt kan worden bij meditaties. Ze versterkt jouw spiritualiteit en legt verbinding met hoogste bron van spirituele leiding. Tevens stimuleert het de hogere geest.


Blauw:

Dit zou een zachtaardige steen zijn voor herstel en ontspanning. Ze zou de bloeddruk kunnen verlagen en neemt pijnen weg op verschillende niveaus. Kalmerend voor de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los. Helpt bij communicatie, zeker bij een meningsverschil.


Zwart:

Deze steen houdt herinneringen vast uit het verleden. Zo mag jij dit loslaten. Ze helpt de ziel naar het lichaam terug te keren naar trauma of stress piek. Kan helpen bij het verlichten van depressies en werkt qua gevoel als een nachtlampje.


Heldere:

Net als Bergkristal is dit een allesgenezer, maar op zijn best als een elixer. Hierdoor is het een prachtige ontgifter en helpt ze bij het reinigen van al jouw mooie chakra’s. Tevens helpt deze vorm om de chakra’s in 1 lijn te zetten zowel hier, als in je hogere zelf. Heldere Calciet die van nature een regenboog bevat zijn extra krachtig en brengen grote veranderingen mee. Als laatst is het een ideale steen bij het genezen van zielen en geeft ze vernieuwde kracht.

Groen:

De groene vorm helpt bij vaste overtuigingen en gewoontes op te heffen. Hiermee herstelt ze het evenwicht in de geest. Ze helpt troostend en voelt vertrouwd bij het loslaten van de punten op jouw pad. Ze helpt je bij het versterken van de verbale en non-verbale communicatie, het vasthouden van jouw standpunt en het immuunsysteem. Groene Calciet kan helpen bij infecties, bot of gewrichtsproblemen of samentrekkingen van spieren of gewrichtsbanden. Werkt verkoelend bij koorts en ontstekingen, kalmeert nieren en ongemakken veroorzaakt door woede.

Oranje:

Dit is een prachtige reinigende steen, vooral voor de lage chakra’s. Brengt emoties in balans en verjaagt angst. Tot slot werkt ze geneeskrachtig voor het voortplantingssysteem, galblaas en darmkwalen. En als laatst helpt ze bij het verwijderen van overtollig slijm uit je lichaam.

Rood:

Ideaal voor oververmoeide mensen, ze helpt namelijk bij het toenemen van energie. Soms zit dat in je wilskracht, deze doet ze dan ook versterken en tegelijk wordt het hartchakra geopend. Om meer energie te verkrijgen mag de stagnerende energie weg. Hierbij zal ze dus uiteraard helpen, maar heft ze tegelijkertijd blokkades op. Om nog meer energie te krijgen wordt de basischakra gereinigd. Fysiek helpt ze bij de ondersteuning van je heupen, benen en gewrichten.


Feitje: Calciet komt van het Latijnse woord calx wat kalk betekent.

bottom of page