top of page

Sodaliet

Sterrenbeeld:

Boogschutter

Hardheid:

Chakra:

Keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Kan kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig of blauw zijn. De roze variant heet Hackmaniet. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze steen geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Sodaliet bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Ze helpt bij beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. De steen bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Door de bevorderen helpt ze je trouw aan jezelf te blijven en achter je standpunten, meningen en overtuigingen te staan.


Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. Tevens maakt ze spirituele waarnemingen mogelijk en haalt informatie vanuit de hogere geest naar het fysieke lichaam. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzicht gevende meditatie, maar ook de pijnappelklier en het derde oog. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken. Op psychisch niveau zorgt deze steen voor een emotioneel evenwicht en kan ze voor de geest mentale verwarring en intellectuele gebondenheid opheffen.


Fysiek helpt de steen bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Het werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.

bottom of page