top of page

Chalcedoon

Sterrenbeeld:

Kreeft & Boogschutter

Hardheid:

7

Chakra:

Afhankelijk van de kleur

Element:

Water, maar diversen vormen kunnen hiervan afwijken

Dichtheid:

2,6

Kleur:

Zeer divers

Vindplaats:

o.a. gevonden in Groot-Brittannië, Brazilië, Verenigde Staten, Turkije en Tsjechië

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

November & December

Beschrijving:

De Engelse benaming van deze steen is Chalcedon. Dit is eigenlijk een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Enkele stenen die binnen deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld Carneool, een rode tot donkerbruine soort, het groene, doorzichtige prasem, Onyx, met witte en zwarte banden, het appelgroene Chrysopraas en Heliotroop ook wel Bloedsteen genoemd, is een groene variant met roodachtige vlekjes. Wanneer er smalle banden van verschillende kleuren overlopen wordt de steen agaat genoemd. Enkele andere soorten chalcedoon zijn bijvoorbeeld: Sardonyx, blauwe Chalcedoon, rode Chalcedoon, roze Chalcedoon (ook bekend als Roze Amethist) en Dendrieten Chalcedoon.


Deze steen heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.Healing & Stones Chalcedoon Bibliotheek


Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens.


Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

bottom of page