top of page

Heliotroop

Sterrenbeeld:

Ram

Hardheid:

7

Chakra:

Basischakra (1e) & Hartchakra (4e)

Element:

Aarde

Dichtheid:

Kleur:

(Donker)groen met rode vlekken/stippen

Vindplaats:

India, Australië, Brazilië, China en Tjechië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Heliotroop wordt ook wel de Bloedsteen genoemd, of in het Engels Bloodstone. Dat komt door de rode gloed/aders die door de steen lopen.


Dit is een beschermende en aardende steen. Hierdoor brengt ze je balans, dit komt door de mooie kleuren rood en groen en de werking hiervan. De steen werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle. Tevens werkt de steen ook activerend, opwekkend en geeft moed als men uitgeput en vermoeid is. Je hart energie kan vaak wat onrustig zijn, Heliotroop helpt bij het kalmeren en aarden hiervan. Ook zorgt ze voor meer spiritualiteit in het dagelijks leven, maar helpt ook bij de acceptatie hiervan. Als het teveel wordt, schakelt ze dit ook uit, omdat ze precies weet wat jij en je omgeving aan kan.


Heliotroop helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden, maar het maakt ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Het bevordert altruïsme en idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen.


Fysiek heeft de steen ook een evenwichtige werking en neutraliseert. Het werkt ontgiftend voor het bloed. Heeft een positieve werking op de lever, nieren, darmen, milt, blaas en fibromyalgie, restless legs syndroom en stimuleert de stofwisseling, het immuun- en lymfesysteem. Uiteraard doet de steen ook zijn naam eer, het is een ideale bloedreiniger!


Leuk feitje is, men geloofd dat deze steen mythische en magische eigenschappen heeft. Zo zou Heliotroop het weer kunnen bepalen. Ze noemde haar vroeger ook wel de hoorbare orakel. Dit zou komen dat ze hoorbare wijze raad zou kunnen geven.

bottom of page