top of page

Onyx

Sterrenbeeld:

Steenbok

Hardheid:

7

Chakra:

Basis chakra (1e)

Element:

Aarde

Dichtheid:

Kleur:

Zwart, maar kan ook groen zijn

Vindplaats:

Argentinië, Brazilië, Madagaskar, Mexico, Uruguay, de Verenigde Staten en Pakistan

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Het in de buurt hebben van deze kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Onyx geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen, waardoor ze helpt om je doelen te bereiken. Het maakt standvastig, verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Ze kan er ook voor zorgen dat je je meer op je plek voelt in jouw omgeving, waar je haar draagt of plaatst.


Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie, helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.

Deze steen helpt je stilletjes op gang, dus met veel ease. Ondertussen houdt Onyx herinneringen van je vast, hierdoor kan je haar gebruiken om wonden en fysieke trauma’s, maar ook verdriet uit je vorige leven te genezen die juist DIT leven beïnvloeden.


Fysiek heeft Onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten. Ze kan bijdragen om je universele energieën op te nemen die nodig zijn bij bijvoorbeeld genezing. Onyx schept evenwicht in jouw Ying en Yang, vandaar dat ze goed is om je zelfbeheersing aan te leren.bottom of page