top of page

Carneool

Sterrenbeeld:

Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd

Chakra:

Heiligbeenchakra (2e)

Kleur:

Oranjerood tot bruin, van glans tot mat

Vindplaats:

India, Brazilië en Uruguay

Hardheid:

6-7

Element:

Vuur

Beschrijving:

Dit is een stabiliserende steen en bevat veel kracht. Zo helpt deze steen jou te motiveren, het herstellen van je vitaliteit, stimuleert je creativiteit en verminderd of heft de angst voor de dood op. Deze steen werd vroeger gebruikt om de doden te beschermen op hun reis naar het hiernamaals.


Carneool helpt ook goed bij alle vormen van misbruik en geeft je vertrouwen in jezelf en je gave(s). Deze steen stimuleert je ook om negatieve situatie om te draaien naar positieve keuzes en moedigt daarbij standvastigheid aan. Tevens kalmeert hij je woede, verhelderd waarnemingen, werkt aardend en activeert deze je basis chakra.

Bij de vrouwen bevordert de carneool de voorplantingsorgaan en vergroot je vruchtbaarheid. Bij iedereen helpt de steen bij seksuele problemen zoals impotentie.


Deze steen heeft ook een goed effect op uw lichaam, zo verbeterd de steen de bloedsomloop, versnelt genezing van botten en gewrichtsbanden, verminderd de reuma, artritis, zenuwpijnen en helpt tegen depressies, vooral op een latere leeftijd. Last but, not least, verbeterd deze steen de opname van vitamines en mineralen en een goede toevoer van het bloed.


Carneool is een oranjerode chalcedoonsoort. Sarder is een bruinachtige carneool.

bottom of page