top of page

Rhodoniet

Sterrenbeeld:

Stier

Hardheid:

Chakra:

Hart chakra (4e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Roze tot rood met zwart(e aders)

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Dit is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarbij is het een goede “EHBO” steen die je kalmeert en je helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in Bij ruzie en conflicten kan Rhodoniet zeer bevorderlijk werken. Het helpt bij het vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Psychische wonden kunnen worden verzacht en ze heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling.


Rhodoniet bevorderd de hartchakra en activeert het hart. Ze aardt energie en brengt de Yin en de Yang in evenwicht. Hierdoor helpt ze u volle potentieel te verwezenlijken. Ze kan ook verwaarlozing en verraad uit het vorig leven aanpakken. Ze bouwt zelfvertrouwen en maakt een einde aan verwarringen. Rhodoniet voedt ook liefde voor jezelf en een ander.


Fysiek geneest Rhodoniet (inwendige) wonden en vermindert littekens. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, M.S. en auto-immuunziekten.

bottom of page