top of page

Rozenkwarts

Sterrenbeeld:

Stier & Weegschaal

Hardheid:

7

Chakra:

Hartchakra (4e)

Element:

Water

Dichtheid:

Kleur:

Roze

Vindplaats:

Wereldwijd, o.a. Alpen in Europa, Brazilië, Madagaskar, Rusland, India en de VS.

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

De Rozenkwarts, ook wel Roze Kwarts, is DE steen van het hart en de liefde. Deze steen staat niet voor niets voor onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Deze kwarts, in de prachtige kleur roze, is niet voor niks de belangrijkste edelsteen voor je hart en het hartchakra, die je de essentie van ware liefde leert.

De steen werkt dus sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen, maar ook om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook zeker eigenliefde en zelfacceptatie.


Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s, bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.


Deze steen trekt liefde aan, als je dit wenst, maar kan zo krachtig zijn dat je wellicht een Amethist nodig hebt om het een en ander te matigen. In bestaande relaties zal de Roze Kwarts de vertrouwen en harmonie herstellen.

Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

bottom of page