top of page

Jaspis

Sterrenbeeld:

Maagd, Ram en Schorpioen

Hardheid:

7

Chakra:

Basischakra (1e) & Heiligbeenchakra (2e). De gele variant werkt ook op de Zonnevlecht (3e) chakra

Element:

Afhankelijk van de variant/kleur

Dichtheid:

Kleur:

Zeer divers, maar bijvoorbeeld rood, geel en groen

Vindplaats:

Wereldwijd

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

De Jaspis staat bekend als de “hoogste voeder”. Hij geeft je ondersteuning bij tijden van stress en geeft je rust.

Deze steen werkt aardend en beschermend. De Jaspis helpt je je doelen waarmaken en ideeën om te zetten in actie. Des steen maakt je strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor ECHT voor te gaan.


De Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft je moed, maakt je weerbaarder en assertiever, vermindert de angst voor conflicten. Deze mooie steen maakt je oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in het lichaam, ziel en geest. Tevens versterkt/trekt het positieve banden (aan).


De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, het snel denken en stimuleert je fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.


Wist je dat er ook een aantal vormen van Jaspis ook gewoon hier in Nederland worden gevonden? Het is een onpure kwarts variant, dit verklaard waarom deze zoveel gevonden wordt wereldwijd!


Let op! Er zijn vele vormen van Jaspis. Diversen vormen zoals Rode Jaspis, Kambaba Jaspis en Heliotroop, hebben ook hun eigen aanvullende eigenschappen. Deze stenen hebben hun eigen pagina met een volledige beschrijving.

bottom of page