top of page

Agaat

Sterrenbeeld:

Tweelingen & Schorpioen

Chakra:

Afhankelijk van de kleur

Kleur:

Divers, maar herkenbaar aan banden

Vindplaats:

Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten

Hardheid:

6 - 7

Element:

Aarde

Beschrijving:

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en zorgt voor een kalme, nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei, door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen.


Agaat beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is Agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind), omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.


Deze steen komt voor diverse kleuren die natuurlijk zijn. Er gaan ook vele kleuren door de markt die geverfd zijn (zoals de roze van de foto). Spiritueel gebeurd er niets met de steen, oftewel de werking blijft. Alleen is er een menselijk bewerking aan de steen verricht.

bottom of page