top of page

Agaat

Sterrenbeeld:

Tweelingen & Schorpioen

Hardheid:

6 - 7

Chakra:

Afhankelijk van de kleur

Element:

Aarde

Dichtheid:

2,6

Kleur:

Divers, maar herkenbaar aan banden

Vindplaats:

Brazilië, Uruguay, de Verenigde Staten en vele plaatsen

Planeet:

Maan, Mars, Venus & Saturnus

Hoort bij de maand:

Mei, Juni, Oktober & November

Beschrijving:

Agaat is gevormd uit microscopische kristallen van kwarts in strepen.


Het is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en zorgt voor een kalme, nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei, door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen.


Agaat beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is Agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind), omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.Omschrijving Agaat Healing & Stones


Deze steen komt voor diverse kleuren die natuurlijk zijn. Er gaan ook vele kleuren door de markt die geverfd zijn (zoals de roze van de foto). Spiritueel gebeurd er niets met de steen, oftewel de werking blijft. Alleen is er een menselijk bewerking aan de steen verricht. Er zijn ook andere vormen van Agaat, de eigenschappen die bij deze omschrijving horen, horen automatisch bij de andere soorten, denk aan Blue Lace Agaat en de Botswana Agaat. Ook zijn er natuurlijke specifieke kleuren die nog een aanvulling aan de steen geven:


Groen: Deze kleur versterkt de geestelijke en emotionele flexibiliteit en vergroot je besluitvaardigheid. Deze kleur kan enorm nuttig zijn bij het oplossen van geschillen en conflicten.


Roze: Deze kleur bevordert liefde tussen ouder en kind. Leg het op je hart voor een optimaal effect. Let op! Niet de Roze Agaat van de afbeelding hierboven, deze is geverfd.Healing & Stones Omschrijving Agaat


bottom of page