top of page

Woestijnroos

Sterrenbeeld:

Stier

Hardheid:

Chakra:

Kruinchakra (7e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Wit met beige van kleur

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Woestijnroos is een vorm van Seleniet en wordt ook wel is Zandroos genoemd. Dit is een beschermende steen en uiterst geschikt voor luchtzuivering. Ruik maar is rondom de Woestijnroos, de lucht ruikt veel fijner en zuiverder, dan in een ruimte zonder. Naast deze eigenschappen, heeft Woestijnroos ook de eigenschappen van “heldere” Seleniet:


Van Seleniet wordt gezegd dat het gekristalliseerd Goddelijk Licht is. Tevens is het een hele spirituele steen, werkt ze beschermend en inzicht gevend. Het is een goede steen om in de buurt te hebben als je spiritueel bezig bent. Seleniet bevordert contact met de Engelen en gidsen, vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke je gaven.


Ze werkt aardend (als met hogere energieën werkt), beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Seleniet wijst u op lessen en kwesties waaraan nog gewerkt mag worden. Ze geeft je ook inzicht op deze op te lossen. Op geestelijk niveau heft ze verwarring op en helpt u hiervan de achterliggende gedachte waar te nemen. Ze stabiliseert grillige emoties en zorgt voor een bewust inzicht in het onderbewuste.

Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat door deze op te zetten, het tegen gaan van epilepsie aanvallen en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen. Seleniet neutraliseert kwikvergiftiging uit amalgaam en weert het effect van vrije radicalen af. Ze is ook op haar best bij het genezen van diverse energetische niveaus. Al is dit meer weggelegd voor de heldere Seleniet.


Woestijnroos heeft nog een aantal extra eigenschappen naast de luchtzuivering, ze vermindert bijvoorbeeld beperkende gedrags- en denkpatronen, verstrekt je affirmaties en helpt bij het manifesteren. Ze helpt ook bij oplossingen zoeken voor oude en inmiddels nutteloze zelfopgelegde programma’s/plannen. Bij (zware) meditaties worden oude conflicten getransformeerd in (zelf) liefde. Hierdoor leert ze u liefde te geven, maar ook te ontvangen. Woestijnroos heeft een sterke band met de Moeder Aarde, waardoor ze de energie van de bescherming van de Aarde gebruikt om u te beschermen en lief te hebben. Fysiek versterkt ze het bindweefsel en uw botten.


Ondanks dat de steen zelfreinigend is, waar bijvoorbeeld de eigenschap van luchtzuivering vandaan komt, hebben wij onze Woestijnrozen ook opgeladen met het MX2-Energie, waardoor de kracht van de steen sterker is en niet ontladen of opgeladen hoeft te worden door maanlicht. Zonder de MX2 was dit af en toe nodig.


Pas wel op met water, Woestijnroos kan oplossen door in aanraking te komen met water. Dit komt doordat Woestijnroos uit gekristalliseerd zand bestaat.

bottom of page