top of page

Seleniet "Satin Spar"

Sterrenbeeld:

Stier

Hardheid:

2

Chakra:

Kruinchakra (7e)

Element:

Wind

Dichtheid:

Kleur:

Puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. De ook wel satijnspaat genoemde steen is transparant en is fijn of wat grover geribbeld

Vindplaats:

Marokko, Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Duitsland, Frankrijk en meer

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Het meeste Seleniet dat er in omloop is eigenlijk Satin Spar. Seleniet opzich zelf is haast glas van uiterlijk. Heel doorzichtig, terwijl Satin Spar niet doorschijnend is. We noemen dat ook wel onzuiveren Seleniet. Niet omdat het onzuiver is als steen, maar door de samenstelling.


Van Seleniet wordt gezegd dat het gekristalliseerd Goddelijk Licht is. Tevens is het een hele spirituele steen, werkt ze beschermend en inzicht gevend. Het is een goede steen om in de buurt te hebben als je spiritueel bezig bent. Seleniet bevordert contact met de Engelen en gidsen, vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke je gaven.


Ze werkt aardend (als met hogere energieën werkt), beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Seleniet wijst u op lessen en kwesties waaraan nog gewerkt mag worden. Ze geeft je ook inzicht op deze op te lossen. Op geestelijk niveau heft ze verwarring op en helpt u hiervan de achterliggende gedachte waar te nemen. Ze stabiliseert grillige emoties en zorgt voor een bewust inzicht in het onderbewuste.


Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat door deze op te zetten, het tegen gaan van epilepsie aanvallen en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen. Seleniet neutraliseert kwikvergiftiging uit amalgaam en weert het effect van vrije radicalen af. Ze is ook op haar best bij het genezen van diverse energetische niveaus. Al is dit meer weggelegd voor de heldere Seleniet.


Seleniet is een gipskristal, hierdoor kan het oplossen als het in contact komt met water. Er is nog een vorm van Seleniet, Woestijnroos. Deze verdiend een omschrijving op zichzelf.


Let op! Gebruik van Seleniet werkt pas goed als het huis gereinigd is. In plaats van Goddelijk Licht aan trekken en u te beschermen, trekt het juist negativiteit aan, als uw huis niet (correct) gereinigd is.

bottom of page