top of page

Bergkristal

Sterrenbeeld:

Leeuw & Steenbok

Hardheid:

7

Chakra:

Alle

Element:

Vuur

Dichtheid:

2,6

Kleur:

Wit tot kleurloos

Vindplaats:

Wereldwijd

Planeet:

Zon

Hoort bij de maand:

April

Beschrijving:

Bergkristal, ook wel (heldere) Kwarts genoemd. Dit is afgeleid van het Griekse woord krustallos = ijs.


Dit is de krachtigste genezer en energieversterker op de planeet vanwege zijn uniek kristallijne spiraalvorm. Door haar geneeskracht is ze super geschikt voor healings en energetisch werk. Ze versterkt spierspanning en beschermt tegen straling. Bergkristal wekt zelf elektromagnetisme op en heft de statische elektriciteit op. Ze past haar vibratieniveau dat is afgestemd op de specifieke energievereisten van de persoon die genezing behoeft en/of spiritueel werk doet. Hierdoor brengt ze de energie in een volmaakte toestand door terug te gaan naar de toestand voor de ziekte. Ze reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen. Oftewel Bergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.


Op spiritueel vlak verhoogd ze de energie tot het hoogst mogelijk haalbare niveau en werkt op alle niveaus van het bestaan. Je kan haar zien als een natuurlijke computer die informatie opslaat en zijn bibliotheek openend wanneer er gebruik van wordt gemaakt. Bergkristal vergroot psychische vaardigheden en stemt dit af op uw spirituele doel. Gebruik haar bij meditatie om afleidingen uit te filteren. Op geestelijk/mentaal vlak bevordert ze de concentratie, helder denken en ontsluit ze het geheugen.


We vallen wellicht in de herhaling, maar doordat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking, versterkt het de werking van andere edelstenen en is een zachte helende steen. Het beschermt je aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze ook in balans.


Fysiek brengt Bergkristal het lichaam in evenwicht, verzacht ze brand wonden, stimuleert ze het immuunsysteem en werkt zeer verkoelend. Bergkristal harmoniseert alle chakra’s en brengt de verfijnde lichamen op 1 lijn. Deze heelmeester kan voor elke aandoening ingezet worden. Tevens werkt ze pijnstillend, koortsverlagend en stimuleert ze het immuunsysteem. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid, stress en diarree.


Met Bergkristal kan je helend water maken, door je water op te laden met deze edelsteen. Tevens kan je je voorwerpen energetisch helen, mits je werkt in een zuivere omgeving.


De meest zuivere en speciaal geslepen Bergkristallen worden ook wel Phi of Vogel kristallen genoemd.

bottom of page