top of page

Yooperlite

Sterrenbeeld:

Boogschutter

Hardheid:

Chakra:

Keel chakra (5e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Grijs met stippen, kleurt bij UV licht

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze steen is nog niet zo lang geleden ontdekt door oor Erik Rintamaki. Dit mineraal bevat fluoriserend Sodaliet. Fluoriserend Sodaliet veranderd van kleur als er met een UV-lamp op geschenen wordt. In Nederland wordt de steen Yooperliet genoemd.


Yooperlite heeft een zachte vibratie en is ook sterk met de aarde verbonden. Ze geeft kracht, steun en troost. Hierdoor helpt ze met door te gaan na een moeilijke situatie. Ze snijdt banden op de verfijnde chakraniveaus door. Deze steen verenigt je intuïtie met logica en heeft toegang tot de hogere geest en verbindt deze met het fysieke.


Yooperlite helpt bij faalangst, vergroot je zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Ze stimuleert de pijnappelklier en verdiept meditatie. Ze kan helpen je te transformeren en maakt bewust van je kwaliteiten. Tevens leert ze je vreugde en vrijheid te ervaren.


Psychisch helpt de steen in situaties waarin je je bevindt, om deze beter te begrijpen, je schaduwkanten te accepteren en het nut van deze ervaringen in te zien. Ze verlicht angsten, fobieën, schuldgevoelens en helpt je soepeler te worden. Yooperlite zorgt dat je trouw aan jezelf en je overtuigingen blijft, maar dat je tevens open staat voor nieuwe mogelijkheden. Daarnaast schept ze  ruimte voor nieuwe inzichten. Ze werkt beschermend tegen electrosmog  (straling van bijvoorbeeld telefoons of magnetrons).


Yooperlite ondersteunt de stofwisseling, het lymfestelsel en het immuunsysteem. Tevens zou ze weldadig zijn voor de keel, stembanden en het strottenhoofd. Ze kan helpen bij slapeloosheid, de spijsvertering en de bloeddruk. Geeft kracht aan botten, tanden, kiezen en spieren. Mensen die last hebben van evenwichtsstoornis, flauwvallen of hyperventilatie kunnen verbetering ervaren.

bottom of page