top of page

Volle maan 8 November 2022

Vandaag om 12.02 uur is er weer een VOLLE MAAN.


De Jachtmaan 8 november 2022 staat voor TRANSFORMATIE.

Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Vraag eventueel de hulp van de voorouders om je hier inzichten in te geven.

Bron: Heksenkruid


De tijd tussen zonsondergang en de opgang van de maan is ten opzichte van andere volle manen tijdens Jachtmaan korter. Vroeger werd er rond deze tijd onder andere in Noord Amerika en Noord Europa tijdens het maanlicht op dieren zoals herten gejaagd; door het licht van deze maan waren deze goed zichtbaar. Dit werd gezien als iets feestelijks en noodzakelijks; het jagen hielp om de winter door te komen.

Daarom wordt deze volle maan ook wel ‘jachtmaan’ genoemd: deze term stamt af van de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten (die ook wel native Americans/’Indianen’ worden genoemd (dat laatste is echter een scheldwoord). Gebaseerd op de feestelijke tijd en feestdagen van vroeger die tijdens jachtmaan werden gehouden, vindt er sinds 1968 ook een festival in de Verenigde Staten plaats, dat ‘Feast of the Hunters’ Moon’ heet.

bron: Femke de grijs


Tips: * Wees je in deze periode bewust van waar jij jouw emoties en aandacht op richt (waar ‘jaag’ je op?). Wat wil je wil en wat wil je niet? Sta stil bij wat je eventueel tegenhoudt; welke energie en blokkades wil je loslaten? Mediteren kan je helpen om deze vraag te beantwoorden. * Maanwater maken. Gebruik hiervoor een glazen kan en vul deze met (bron) water. Zet de kan 1 nacht buiten in het Volle Maanlicht. (Dek de kan wel af om te voorkomen dat er beestjes in vallen). Het maakt niet uit of het bewolkt is of helder, de Maanenergie wordt gewoon opgenomen in het water. Als het niet lukt om de kan buiten te zetten, kun je de kan ook gewoon in het raamkozijn zetten.

Haal in de ochtend de kan weg en bewaar het op een koele plek.

Gebruik: Drink in de ochtend een glas maanwater om zo de Maanenergie volledig in je wezen te laten doordringen. Je kunt Maanwater ook gebruiken om je edelstenen mee te reinigen, je planten water geven of als helend drinkwater. Maar ook voor een ritueel of om een dronk uit te brengen op de Maan. Oftewel genoeg mogelijkheden om Maanwater in te zetten.

* Zorg voor voldoende rust in de periode rondom de Volle Maan.


Liefs, Miranda6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page