top of page

Zonnesteen

Sterrenbeeld:

Leeuw & Weegschaal

Hardheid:

Chakra:

Heiligbeenchakra (2e) & Zonnevlechtchakra (3e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Rood, oranje achtig met soms zwarte insluitsels

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Zonnesteen is een zeer vreugdevolle steen die zorg voor een goed humeur en de intuïtie verscherpt. Wanneer je je licht “verloren” bent, zal Zonnesteen u dit brengen en helpen je eigen licht terug te vinden. Het is een sterkte reiniger voor alle chakra’s en laat je vreugde uitstralen. Ben je dit kwijt? Dan zal ze je hierbij ook helpen deze terug te vinden.


De naam zegt het al, maar deze steen bevat de helende kracht van onze zon, zeker tijdens meditaties. Zonnesteen kan helpen oude energieën van andere mensen los te maken, dit op emotioneel vlak of bezitterige personen. Op onzekere momenten, zal de steen u helpen deze te doorstaan.


Zoals bij de zon onze winterdepressie verdwijnt, zal deze steen u de zon brengen, dus u helpen bij seizoensgebonden affectieve stoornissen, zoals de winter, maar ook je loskoppelen van gevoelens over discriminatie en verwaarlozing. Hierdoor zal het gevoel van “mislukking” verdwijnen en krijgt een meer eigenwaarde, vrolijkheid en zelfvertrouwen.


Fysiek stimuleert ze het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren en reuma.


Deze steen is een veldspaat variant met insluitsels van rode Hematiet waardoor de steen lijkt te glitteren.

bottom of page