top of page

Turkoois

Sterrenbeeld:

Waterman & Vissen

Hardheid:

5-6

Chakra:

Keelchakra (5e)

Element:

Storm

Dichtheid:

Kleur:

Hemelblauw, groenblauw of appelgroen

Vindplaats:

Onder andere gevonden in Mexico, de Verenigde Staten, China en Iran

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Dit is een geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Deze steen brengt evenwicht, kan kalmerend werken en zorgt voor innerlijke rust, maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen.


Turkoois werkt inzicht gevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Deze steen beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.


Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.


Let op! Niet te verwarren met geverfde Howliet! Howliet wordt vaak Blauw geverfd en verkocht als Turkoois. Echte Turkoois is zeer duur en zeldzamer. Je kan je Turkoois al vaak simpel testen met een nat doekje.

bottom of page