top of page

Topaas

Sterrenbeeld:

Tweelingen, Leeuw & Boogschutter

Hardheid:

8

Chakra:

Afhankelijk van de kleur

Element:

Vuur

Dichtheid:

Kleur:

Zie beschrijving

Vindplaats:

Brazillië is het meest bekend, maar ook bijvoorbeeld: Madagaskar, Mexico, Namibië, Nigeria, Pakistan, Rusland en Sri Lanka

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Een prachtige zonnige steen die op een zachte manier ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezenlijking stimuleert. De steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken. De steen bevordert empathie, openheid, eerlijkheid, waarheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen (meridianen) in balans en stimuleert artistieke creativiteit.


Topaas is uitstekend in haar energie sturen naar de juiste plek. Topaas is dus zeer geschikt om je aura te reinigen en gereinigd te houden. Ze zal je helpen te ontspannen en spanningen verminderen op elk niveau. Topaas laat u stralen en helpt je bij het vertrouwen wekken in het universum. Tevens wekt ze uw innerlijke hulpbronnen aan. Topaas brengt ideeën naar uitvoeringen, doormiddel van inzicht en scherpzinnigheid.

Fysiek brengt de steen de spijsvertering en stofwisseling in evenwicht en versterkt de zenuwen. Het stimuleert verbrandingsprocessen en smaak maar heeft ook een positieve invloed op anorexia. Topaas is goed voor je algehele gezondheid, maar ook om deze gezondheid te behouden (manifesteren).  Ook zou ze gebruikt kunnen worden om slecht zicht te verminderen.


De diversiteit in de kleuren van Topaas worden verkregen door het verhitten van de steen. Blauwe Topaas is eigenlijk Helder en Roze is eigenlijk Geel van kleur. Ondanks de verhitting krijgen ze hierdoor hun eigen werking. De kleuren zijn hieronder uitgelegd.

bottom of page