top of page

Tijgerijzer

Sterrenbeeld:

Leeuw

Hardheid:

Zie edelstenen

Chakra:

Basis chakra (1e), Heiligbeenchakra (2e) & Zonnevlechtchakra (3e)

Element:

Vuur en Aarde

Dichtheid:

Kleur:

Die van toepassing zijn op Tijgeroog, Hematiet en Rode Jaspis

Vindplaats:

O.a. Zuid-Afrika, India, Brazilië, Mexico en Australië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Tijgerijzer geeft energie en vitaliteit en is een goede steen om te dragen bij lichamelijke en geestelijke uitputting of energiegebrek. De steen kan ook goed gedragen worden als er veranderingen of nieuwe impulsen nodig zijn in je leven. Het helpt dingen die niet langer een positieve invloed op je leven hebben afsluiten en een nieuw begin maken. Bij opstartproblemen en tegenslagen geeft het doorzettingsvermogen, vastberadenheid en kracht. Helpt om praktische en eenvoudige oplossingen te vinden op problemen. De steen bevordert creativiteit en artistieke vaardigheden.


Fysiek heeft de steen naast de vitaliserende werking bij uitputting, energiegebrek en moeheid een sterke werking op het bloed. De ijzeropname wordt gestimuleerd, net als de vorming van rode bloedcellen en het zuurstoftransport. Tijgerijzer kan ook ondersteunen als je van een verslaving af wilt komen.


Naast de algemene werking van Tijgerijzer verenigt het ook de energie en werking van Tijgeroog, Hematiet en Rode Jaspis in zich.

bottom of page