top of page

Smaragd

Sterrenbeeld:

Stier & Kreeft

Hardheid:

Chakra:

Hartchakra (4e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Groen tot donkergroen, helder doorschijnend na het slijpen

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze mooie groene activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, het genieten van het leven, onvoorwaardelijke liefde, gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerkingen in groepen.


Smaragd is een steen voor inspiratie en eindeloos geduld. Tevens bevordert het de geestelijke groei, een vooruitziende blik en helderheid van geest, doelgerichtheid, alertheid, evenwicht, helpt bij het overwinnen van tegenslagen en kan helderziendheid stimuleren.


Smaragd zorgt voor fysiek, emotioneel en geestelijk evenwicht. Elimineert negativisme en zet aan tot positieve acties en daden. Dit doet ze door te focussen op intenties en het bewustzijn te verheffen.


Fysiek heeft de steen een positieve werking op de ogen en het gezichtsvermogen, regeneratie, herstel, de bijholten, de longen, het hart, de lever, reumatische aandoeningen, het immuunsysteem, claustrofobie, infectieziekten, de spieren, diabetes en epilepsie.

bottom of page