top of page

Septarie

Sterrenbeeld:

Stier & Boogschutter

Hardheid:

3-4

Chakra:

Basis chakra (1e) & Zonnevlecht (3e)

Element:

Lucht & Vuur, men vindt het element aarde ook bij haar passen

Dichtheid:

Kleur:

Grijs met witte of gele binnenkant en bruine lijnen

Vindplaats:

Wereldwijd, met name in Canada, VS, Engeland, Spanje, Australië, Nieuw-Zeeland, Madagaskar, Utah

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Septarie, ook wel Septarian of Draken(ei)steen genoemd, is verenigt met de kwaliteiten van Calciet, Aragoniet en Chalcedoon. Het is een aardende, zuiverende en kalmerende steen met een sterke connectie met de aarde en de natuur. Ze moedigt u namelijk aan om voor de aarde te zorgen. De steen bevordert eigenwaarde, daadkracht, uithoudingsvermogen, geduld, tolerantie en zorgzaamheid. Ze werkt opbeurend en brengt verstand en gevoel in balans. Als je ingesleten gedrag- en denkpatronen wil veranderen kan Septarie dat proces ondersteunen. Tevens bevordert Septarie de communicatieve vaardigheden in een groep en zorgt dat je de aandacht van je publiek vasthoudt.


Deze mooie steen versterkt en focust helende vibraties binnen trommelende en zingende kringen. Hierdoor is ze goed te gebruiken bij de samenhang van een spirituele groep, deze wordt hierdoor versterkt. Ze maakt uw ideeën tot aanzetten in het verwezenlijken hiervan. Healers kunnen ook met deze steen mediteren, hierdoor kunnen zij inzicht krijgen in de oorzaak van een ongemak van hun klant.

Fysiek bevordert Septarie het zelf genezend vermogen en flexibliteit van het lichaam. Het heeft een positieve werking op darmen, nieren, gezwellen, bloed, hart, de stofwisseling en seizoensgebonden depressies.

bottom of page