top of page

Rutielkwarts

Sterrenbeeld:

Leeuw & Ram

Hardheid:

Rutiel: 6-6,5
Kwarts: 7

Chakra:

Alle

Element:

Storm

Dichtheid:

Kleur:

Kleurloos, bruin of grijsachtig en geel of paars

Vindplaats:

Zwitserland, Brazilië, Madagaskar, VS en Australië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze steen staat ook bekend als Engelenhaar. Deze kwarts is een opbeurende en kalmerende steen. Ze geeft hoop, bevordert oprechtheid, onafhankelijkheid en eigenliefde. Het is goeie stemmingsverbeteraar en is dus erg geschikt voor depressies. De steen kan ook goed in crisissituaties gedragen worden en vermindert angst, fobieën en bezorgdheid. Rutielkwarts beschermt tegen negatieve energie en psychische aanvallen.


Spiritueel bevordert deze steen groei, het contact met gidsen en helpt inzicht krijgen op de invloed van vorige levens op dit leven. Ze verhoogt de energetische impuls van kwarts en is een zeer doeltreffende vibrerende genezer. Rutielkwarts bevat de volmaakte balans van komisch licht. Ze verlicht je ziel, reinigt de aura en voorziet haar van energie. Ze kan het contact leggen met je spirituele gids vermakelijke en help bij het verleden los te laten. Bij behandelingen ondersteunt ze het energieveld bij een emotionele bevrijding en confrontatie.


Rutielkwarts heeft een positieve werking op de vruchtbaarheid en vermindert seksuele problemen door te grote spanningsopbouw zoals het geval kan zijn bij impotentie en premature ejaculatie. Rutielkwarts stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam en cellulaire regeneratie en heeft een positieve werking op chronische ziektes en problemen aan de ademhalingswegen (met name chronische bronchitis). Tenslotte zorgt het voor een rechte lichaamshouding.


Rutielkwarts behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie

bottom of page