top of page

Rookkwarts

Sterrenbeeld:

Stier & Steenbok

Hardheid:

Chakra:

Basischakra (1e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Zeer licht bruin tot zwart

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Deze kwarts is een van de effectiefste beschermende, aardende en ontgiftende stenen voor lichaam, ziel en geest. Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren wat niet meer van toepassing is. Tevens helpt ze weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en doorzettingsvermogen.

Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie, suïcidaliteit en emotionele rust. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen negatieve (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.).


Het is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden en kan goed gebruikt worden bij het mediteren. Tijdens meditatie verhoogt Rookkwarts de vibratie, vergemakkelijkt de overgang tussen alfa- en betageestestoestanden en reinigt de geest tijdens de meditatie. Rookkwarts leert je te accepteren wie je bent en wat jij mag worden/zijn. Dit werkt bijvoorbeeld sterk bij mensen die problemen hebben met hun seksuele geaardheid of bij ambivalente gevoelens over reïncarnatie.


Rookkwarts kan verlichting bieden bij nachtmerries en verwezenlijkt dromen.


Fysiek werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen. Tevens kan Rookkwarts de celverwoekering in jouw lichaam tegen gaan of verminderen, denk bijvoorbeeld aan tumoren. Dit komt omdat Rookkwarts op natuurlijke wijze wordt bestraald. Hierdoor is het ook goed te gebruiken tijdens de behandeling van ziekten die met straling verband houden of tijdens chemotherapie. Haar krijgt werkt hierbij van binnen naar buiten, om te voorkomen dat er een crisis/blokkade ontstaat tijdens de genezing.

bottom of page