top of page

Robijn in Zoisiet

Sterrenbeeld:

Ram

Hardheid:

6,5

Chakra:

Basischakra (1e) & Hartchakra (4e)

Element:

Storm

Dichtheid:

Kleur:

Robijn in zoisiet is een soort Robijn waarbij de kristallen ingesloten zijn in een matrix van Zoisiet

Vindplaats:

Tanzania, Brazillië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Het zegt het al, deze steen bestaat uit 2 edelstenen met ieder zijn eigen kracht/eigenschappen.


De Robijn werkt beschermend en geeft geestelijke kracht, moed en energie. Het werkt sterk activerend, motiverend en trekt succes en voorspoed aan. Ze werkt in op je hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksualiteit, een positieve houding en overvloed.


Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Het bevordert een heldere, scherpe kijk, concentratie en helpt hiermee realistische doelen stellen.

Lichamelijk geeft de steen ook kracht en vitaliteit en helpt tegen uitputting en apathie. Robijn werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op de bloedcirculatie, het hormoonstelsel, koorts, nieren en bijnieren, de voortplantingsorganen, de milt en infectieziekten. Het kan de mannelijke vruchtbaarheid, libido en potentie verbeteren.


Dan de Zoisiet, ze helpt je jezelf te zijn en om je vrij te maken van de invloed van anderen. Het helpt je om je eigen pad te vinden en te volgen en je niet langer aan te passen aan anderen als dat niet wenselijk is. Onderdrukte gevoelens worden naar boven gebracht zodat je ze kan verwerken. Zelfdestructief gedrag wordt verminderd en creativiteit bevorderd. De steen heeft de eigenschap om negatieve energie en gedragingen om te zetten in positieve energie.


Fysiek werkt Zoisiet ontgiftend, ontstekingsremmend, vermindert verzuring en versterkt het immuunsysteem. Het bevordert celgroei en vruchtbaarheid en heeft een positieve werking op de eierstokken, teelballen, hart, milt, alvleesklier en longen.


Robijn werkt zeer krachtig, daarom kan deze steen teveel zijn voor (zeer) gevoelige mensen. De combinatie van de steen met Zoisiet is daarom zo mooi. Zoisiet verzacht de werking van Robijn door zijn langzame werking, waardoor Robijn makkelijker te dragen is voor (zeer) gevoelige mensen.

bottom of page