top of page

Oceaan Jaspis

Sterrenbeeld:

Maagd

Hardheid:

7

Chakra:

Afhankelijk van kleur

Element:

Water

Dichtheid:

Kleur:

Zeer gevarieerd, met vlekken

Vindplaats:

Madagaskar

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Oceaan Jaspis wordt ook wel de Atlantissteen genoemd en is een iets uitgebreidere vorm Jaspis. In enkele gevallen wordt deze steen ook wel Zee Jaspis genoemd. Ze heeft alle eigenschappen van Jaspis, maar ook haar eigen eigenschappen:


Oceaan Jaspis bevordert de doorstroming van energie en zoals haar 2de naam al deels verklapt, bevat ze de energie van Atlantis. Wat wilt zeggen dat ze bekend staat als de steen van vernieuwing, kracht en mystiek/mystieke kennis. Deze steen helpt positieve en helende energie op de goede plek komen. Tegelijkertijd voert ze negatieve energie af. De steen werkt ontspannend en kalmerend, maar geeft ook een gevoel van vrijheid. Ze bevordert een positieve instelling en helpt bij negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, verminderen.


Op spiritueel vlak helpt ze bij het misbruik van jou spirituele kracht te herkaderen en te transformeren. Tevens leert ze u deze uw spirituele macht en wilskracht verstandig te gebruiken. Ze herinnert je eraan dat de natuur cyclisch, ritmisch en vloeiend is. Tevens helpt ze de mensheid bij verandering.


Fysiek werkt Oceaan Jaspis ontgiftend en is een prachtige allround healer. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen en de spijsvertering. Tevens zou ze ook positief werken bij stress, de lymfe, eczeem, slapeloosheid, PMS, ontstekingen, verkoudheden en een vol gevoel. Ze verwijdert ook de gifstoffen die lichaamsgeur veroorzaken.

bottom of page