top of page

Obsidiaan

Sterrenbeeld:

Schorpioen & Steenbok

Hardheid:

Chakra:

Basis chakra (1e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Divers, meest bekende kleur is zwart

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Om te beginnen is Obsidiaan snel afgekoelde vulkanisch lava en wordt dus in veel vulkanische gebieden gevonden. Er is een hele variatie aan vormen van Obsidiaan die allemaal hun eigen werking hebben, maar eerst willen we het hebben over de algemene eigenschappen:


Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen. Het stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Ze brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) naar boven. Ook brengt ze verdrongen, weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is, maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen.


Obsidiaan vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken, door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn.


Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.


Obsidiaan heeft meerdere vormen met hun eigen eigenschappen. De meest bekende is toch wel Zwart of Regenboog in onze ervaring. Hieronder vindt u alle extra eigenschappen per Obsidiaan variant:


Regenboog Obsidiaan: Zij is zachter in haar werking, maar met extra krachtige beschermde eigenschappen. Ze leert je spirituele aard kennen en snijd de banden van oude liefde door en vult de energie van jou hart aan. Ze absorbeert negatieve energie uit je aura en helpt bij het verwijderen van stress uit je lichaam.


Zwarte Obsidiaan: Dit is een mega krachtige en creatieve steen. Ze aardt je ziel en je spirituele krachten op fysiek niveau. Door gebruik van deze steen zal je zelfbeheersing toenemen. Ze kan je confronteren met je ware zelf en leid je naar het diepe onderbewuste. Het brengt jouw onbalans en donkere eigenschappen aan het daglicht en accentueert verborgen factoren. Zwarte Obsidiaan kan een genezend effect hebben op vorige levens. Macht, dit leert ze u, maar dat dit niet alleen van jouw is, maar dat je dit samen bereikt en dus ten goede gekanaliseerd moet mag worden.

Zwarte Obsidiaan is een sterke beschermer, verdrijft negativisme en niet liefdevolle gedachten. Ze biedt steun bij verandering, ook als dit “bevrijding” van oude liefde(s) betrekt.

Vroeger gebruikten Sjamanen Zwarte Obsidiaan bij ceremoniën om fysieke stoornissen op te heffen. Ze zeiden dat in bol vorm het extra krachtige hulpmiddelen zijn om mee te mediteren en te waarzeggen, maar dat mag alleen gedaan worden als je weet hoe.

Als Zwarte Obsidiaan op het derde oog wordt gelegd, doorbreekt het geestelijke barrières en heft het geestelijk conditionering op. Als ze op de navel wordt gelegd, aardt het je spirituele energie in het lichaam.


Staalblauwe Obsidiaan: Zij is een zeer intuïtieve steen. Het vergemakkelijkt om in een trance te raken, psychische communicatie en terugkeer naar vorige levens. Ze zou kunnen helpen bij waarzeggerij. Staalblauwe Obsidiaan opent je derde oog. Ze maakt je ontvankelijker, heeft een positief effect op de ruggengraat en haar wervels, stoornissen in de bloedsomloop, gezwellen en krampen.


Goudglanzende Obsidiaan: Ook wel Gold Sheen Obsidiaan genoemd. Deze vorm van Obsidiaan raakt de ken van een probleem en geeft de inzicht wat er nodig is om dit te genezen. Op een psychisch niveau heft het elk gevoel van nietigheid op en elk egoconflict. Het verminderd de betrokkenheid van het ego en geeft spirituele kennis.


Zilverglanzende Obsidiaan: Deze vorm wordt ook we de Silver Sheen Obsidiaan genoemd. Zilverglanzende Obsidiaan verbetert je meditatie en geeft een diepere rust/ontspanning hierbij. De spiegel die Obsidiaan jou voorlegt, is extra sterk bij deze Obsidiaan vorm. Ze leert je geduld en volharding gedurende je leven. Tevens een sterke verbinder van het astrale en fysiek lichaam.


Mahonie Obsidiaan: Deze heeft een zachtere energie te opzichte van de sterke Zwarte Obsidiaan. Het resoneert met de aarde, zorgt voor een goede aarding, biedt bescherming en geeft kracht in nood. Ze kan energie blokkades opheffen en stimuleert jouw groei op welk niveau dan ook. Ze verstevigd en beschermd de zwakke aura en herstelt de rotatie van de heiligbeen en zonnevlecht chakra.


Rood-Zwarte Obsidiaan: Deze Obsidiaan heeft als aanvulling om de vitaliteit, mannelijkheid en broederschap te bevorderen. Bij diverse genezingen behandelt het koorts verkoudheid.


Sneeuwvlok Obsidiaan: Ze helpt ingesleten gedragspatronen onder ogen te zien. Ze helpt je fouten in te zien en deze als positieve lessen te evenaren. Door haar zuiverheid schept ze evenwicht in het lichaam, ziel en geest. Ze leert je met stress om te gaan en dit los te laten. Deze vorm is ook goed om mee te mediteren. Fysiek is de steen goed voor je aders, skelet en verbeterd je bloedsomloop.


Apachentraan Obsidiaan: Deze vorm biedt troost en geeft inzichten over jou droevige momenten. Apachentraan Obsidiaan is een zeer zachte vorm van Zwarte Obsidiaan en is dus vaak doorschijnend (zeker in het licht gehouden). Ze bezit dus dezelfde eigenschappen, echter zeer kalm, zacht en traag, maar zeer goed bij absorberen van negatieve energieën en voor het beschermen van de aura. Ze geeft tevens inzicht in de door jou opgelegde belemmeringen en vergroot zo jou spontaniteit. Fysiek zeer goed voor de opnamen van Vitamines C en D. Perfect bij spierkrampen en bij verwijdering van gifstoffen uit het lichaam.


Bij alle Obsidiaan vormen is er kans op dat je door de mens gemaakt glas koopt. De volgende vormen is de kans zeer groot, dus pas hier altijd voor op. Helaas zijn wij bij onze privé aankopen hier ook wel is de mist ingegaan.


Blauwe Obsidiaan: Kan niet meer of minder zeggen dan perfect voor astrale reizen. Ze versterkt ook nog is telepathie. Sterkte activator van het keelchakra en ondersteunt bij de lessen van communicatie. Blauwe Obsidiaan opent de aura om zo helende energie te mogen ontvangen. Ze is erg nuttig bij spraakgebreken, oogkwalen, Alzheimer, schizofrenie een persoonlijkheidsstoornissen. Leg haar op een pijnlijke plek en ze kan de kracht hebben op dit te verlichten.


Blauw-Groene Obsidiaan: Deze vorm is een krachtige opener van het hart en keel chakra. Het helpt je om makkelijker de waarheid vanuit het hart te vertellen, in plaats van achter een leugen te verschuilen. Brengt ook balans in lichaam, geest en ziel. Fysiek helpt ze bij de opname van vitamine A en E. Ook kan ze helpen je zicht in het donker te verbeteren.


Groene Obsidaan: Groene Obsidiaan opent en zuivert het hart en keel chakra. Verwijdert te strakke banden van mensen die te dichtbij komen (negatief) en beschermt je bij herhaling hiervan door je dit te laten inzien. Fysiek heeft ze een positief effect op de galblaas en het hart.


Dit was een hele lees klus, als je nog niet bent afgehaakt, hebben we hier er nog een. The last but not least:


Gaia Stone: Dit is een bijzondere vorm van Obsidiaan, het is namelijk Smaragd Groene Obsidiaan van vulkanische as van de uitbarsting van Mt. St. Helen's, die in 1980 uitbarstte. Het wordt ook wel Godinnensteen genoemd.

Gaia Stone heeft, zoals de naam al aangeeft, een sterke connectie met de energie van Moeder Aarde en werkt sterk in op het hart chakra. De voedende energie van deze steen is een krachtige genezer van emotionele pijn en wonden en helpt bij de verwerking van trauma's, ook als de bron hiervan in een vorig leven ligt. Het brengt emotionele rust en balans en helpt je open te staan voor het ontvangen van liefde. Gaia Stone laat je ervaren dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en haalt barrières tussen mensen weg. Het heeft hierdoor een positieve invloed op alle vormen van relaties en samenwerken. Het maakt open, empathisch, tolerant en bevordert begrip en medeleven. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op klachten gerelateerd aan stress en spanningen, hoofdpijn, migraine, de ogen, het hart en de vruchtbaarheid. Tevens is ze erg geschikt voor zelfgenezing en ze brengt welvaart en voorspoed.


Nogmaals, let er goed op dat je geen mensgemaakt glas koopt. Obsidiaan in vulkanisch snel afgekoelde lava. Hierdoor lijkt het op aanraking en qua uiterlijk heel erg nauw op elkaar.

bottom of page