top of page

Mos Agaat

Sterrenbeeld:

Stier & Maagd

Hardheid:

Chakra:

Hart chakra (4e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Groen/bruin/witte tekening. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans. Komen ze voor in volledig haast niet doorkijkend groen

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Mos Agaat werkt sterk aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt rus en stabiliteit op al deze niveaus.


Mos Agaat is zeer geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. Deze steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie verdwijnen. Mos Agaat helpt angsten, stress, zorgen los te laten en helpt je ontspannen. Het dragen van de steen tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de foetus.


Mos Agaat versterkt je verbinding met de natuur en de aarde. Fysiek heeft deze steen een positieve werking op de weerstand en je immuunsysteem, hart en bloedvaten, de longen, bij griep en verkoudheid, hyperventilatie en stress gerelateerde klachten.


Deze steen wordt soms Agaat Mos genoemd.

bottom of page