top of page

Moldaviet

Sterrenbeeld:

Stier & Schorpioen

Hardheid:

Chakra:

Hart chakra (4e) en voorhoofd chakra (6e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Zeldzame, natuurlijke, donkergroene glassoort (Tektiet)

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Moldaviet is ontstaan door een Meteoriet inslag van ongeveer 14 miljoen jaar geleden. Deze inslag creëerde de Nördlinger Ries krater. Hierdoor belande er stukken aardse Tektiet in de ruimte die later in Tsjechië neer kwamen in de buurt van de Vltava rivier, de oevers van Moldau. Hierdoor is Moldaviet de enigste Tektiet van edelsteen kwaliteit. Helaas is deze prachtige steen aan het uit putten, vandaar dat de steen steeds duurder en zeldzamer wordt.


Moldaviet is een bijzonder spirituele en inzicht gevende steen. Het stimuleert spirituele groei en geeft ons inzicht in wat het doel van ons bestaan is. Het overstijgt tijd, ruimte en dimensies. Hierdoor helpt het contact maken met andere dimensies, buitenaards, vorige en toekomstige levens. Het bevordert helderziendheid en divinatie. Tevens heeft ze haar eigen kosmische bewustzijn, dit kan je in contact brengen met de “Opgeklommen Meesters” en haar kosmische boodschappers. Moldaviet helpt mensen met reïncarnatie problemen en mensen die moeite hebben met hun aardse bestaan. Let er wel op als je reist een beschermende steen meeneemt, zoals Shungiet, ze is zo krachtig dat ze van alles aantrekt en dit mee kan nemen naar het nu.


Sinds de Steentijd wordt Moldaviet al gebruikt als Talisman voor geluk en vruchtbaarheid. Tevens kan ze de effecten van andere kristallen aanzienlijk versterken en tot hun hoogste vibratie brengen.


Geestelijk werkt de steen bevrijdend en inzicht gevend. Het helpt om onbegrensd te denken en stimuleert hiermee creatieve ideeën en (onverwachte) oplossingen. Het bevordert empathie, inlevingsvermogen, vermindert zorgen (zoals wereldse zekerheden) en belemmeringen. Moldaviet reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Het versterkt de werking van andere stenen. Hierdoor versnelt het de spirituele groei. Ze staat uiterst sterk in verbinding met de Kruinchakra, ze opent het waardoor het de hoogste spirituele leiding kan ontvangen.


Fysiek bevordert Moldaviet herstel en geeft inzicht in ziekte en klachten. Dit doet ze door ons bewust te maken van de oorzaak en/of de bron van ongemakken. Hierdoor kan ze ondersteunen aan het genezingsproces. Je kan haar ook gebruiken om een diagnose te stellen. Laat haar zien aan de klant/client, als diegene de prachtige groene kleur van deze steen op dat moment niet mooi vindt, hebben ze vaak een afkeer van hun emoties en mogen ze onvoorwaardelijk liefde en heelheid te ervaren. Vergeet niet dat dit ook kan voortkomen uit een verborgen emotioneel drama dat nog genezen mag worden.

bottom of page