top of page

Magnesiet

Sterrenbeeld:

Ram

Hardheid:

3,7-4,3

Chakra:

Hart chakra (4e), Voorhoofd chakra (6e) & Kruin chakra (7e)

Element:

Storm

Dichtheid:

3

Kleur:

Kleurloos, wit en geel tot bruin. Zie meer in de beschrijving

Vindplaats:

Grootste is in Spanje, maar ook in o.a. Brazilië, Italië, Oostenrijk, Polen en Rusland

Planeet:

Mars

Hoort bij de maand:

Maart & April

Beschrijving:

Magnesiet is een krachtige en transformerende steen die je begeleidt naar eerlijkheid, zelfacceptatie en zelfliefde. Met zijn kalmerende eigenschappen bevordert het een positieve en optimistische mindset, terwijl het effectief nervositeit, angst en prikkelbaarheid bestrijdt. Deze steen cultiveert geduld, luistervaardigheid en het vermogen om anderen de aandacht te geven die ze verdienen. Magnesiet brengt innerlijke rust en opent je hart om liefde te ontvangen.


Magnesiet is een ultieme steen voor het opnemen van magnesium, heeft magnesiet een gunstig effect op de gezondheid van je tanden en botten. Bovendien staat het bekend om zijn ontgiftende, krampstillende en spierontspannende eigenschappen, waardoor het verlichting biedt bij diverse kwalen zoals migraine, hoofdpijn, gal- en nierstenen. Het stimuleert de vetstofwisseling, verlaagt cholesterol, vermindert bloedstolling en helpt bij het voorkomen van weefsel- en aderverkalking en hartproblemen.


Magnesiet is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige glans. De steen kan, gepolijst, makkelijk verward worden met Howliet. Magnesiet wordt soms turquoise geverfd als goedkope imitatie van Turkoois, net als bij Howliet.


Er schijnen ook stukken Magnisiet gevonden te zijn op Mars en op meteoriet ALH84001.

bottom of page