top of page

Maansteen

Sterrenbeeld:

Kreeft, Schorpioen en Weegschaal

Hardheid:

6-6,5

Chakra:

Heiligbeenchakra (2e)

Element:

Wind

Dichtheid:

Kleur:

Parelachtig wit, geel tot blauw met een parelmoerglans

Vindplaats:

Bijvoorbeeld: Australië, de Centrale Alpen, Mexico, Madagaskar, Myanmar, Noorwegen, Polen, India, Sri Lanka en de Verenigde Staten

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Vrouwelijke energie, vruchtbaarheid en intuïtie, daar staat deze steen voor.


Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Deze steen bevordert je intuïtie, de vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Evenals de maan, is de Maansteen weerkaatsend en herinnert ons eraan dat je deel uitmaakt van cyclus van verandering, precies zoals de maan.

Maansteen versterkt je paranormale vermogens zoals mediamieke gave(n) en helderziendheid, maar helpt je ook de paranormale gave(s) te accepteren, wat zeer moeilijk kan zijn. Haar krachtigste effect is het kalmeren van onze emoties. Hierdoor kan ze je ook bewust maken van het onbewuste en bevorderd ze je intuïtie, empathie en moedigt dromen aan, vooral bij de mooiste volle maan.


Deze steen heeft een sterk effect op je slaap en dromen, helpt bij slapeloosheid en om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden, deze steen ondersteunt namelijk de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten, klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan de Maansteen nuttig zijn.


De Maansteen brengt de mannelijke en vrouwelijke energie in balans, zo helpt het de man contact met de vrouwelijke kant en verminderd het “macho” gedrag. Bij de vrouw verminderd het overdreven opzichtigheid. Geestelijk veracht Maansteen emotionele instabiliteit, stress en verbetert de emotionele intelligentie.


Fysiek werkt Maansteen ontgiftend, activeert de pijnappelklier en zorgt ze voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering, de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping. Doordat ze een positieve werking heeft op de spijsvertering, helpt ze je voedingsstoffen beter op te nemen. Tevens kan ze de degeneratie van huid, haar, ogen en vlezige organen (zoals lever en de alvleesklier) vertragen.


Regenboog Maansteen heeft ook deze eigenschappen met nog wat extra's. Deze steen in namelijk een Labradoriet-vorm van Maasteen. Zij verdiend haar eigen beschrijving.bottom of page