top of page

Lodoliet

Sterrenbeeld:

Niet bekend

Hardheid:

Chakra:

Voorhoofd chakra (6e) &kruin chakra (7e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Wit tot kleurloos met fantomen en insluitsels

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Een prachtig kristal met allemaal diverse insluitsels. Lodoliet gaat echter onder veel namen, een van de meeste bekende is Sjamaankwarts. Ook wordt dit kristal Tuinkwarts genoemd en in het buitenland Garden Quartz. Geloof het of niet, maar er zijn nog meer namen: Sjamaan Droom Kristal, Chlorietkwarts, Sjamaansteen of Droomsteen. Dit alles heeft te maken met haar spirituele eigenschap, waar we later nog over gaan hebben.


Lodoliet is een krachtig kristal is in de basis Bergkristal, een prachtige algemene healer. Bijna alle eigenschappen van Bergkristal zul je terug vinden bij Lodoliet. Echter heeft Lodoliet nog andere eigenschappen door haar diversiteit aan insluitsels en fantomen. De insluitsels en fantomen zijn vaak van chloriet, rutiel, fluoriet en hematiet. Hieronder de extra eigenschappen van dit mooie kristal:


Lodoliet is zeer geschikt om te gebruiken ter ondersteuning van spirituele activiteiten, met name bij de toepassing van sjamanistische technieken. Vandaar haar diversiteit in namen. Ze helpt je ontspannen, in een andere bewustzijnstoestand komen en een connectie maken met vorige levens en andere dimensies en werelden. Net als de sjamanistische beneden en boven wereld. Het bevordert visualisatie en helpt je om je geest open te stellen voor het ontvangen van spirituele boodschappen, kennis en begeleiding. Ook ondersteunt het de communicatie met gidsen, engelen, (natuur) geesten en andere entiteiten. Hierdoor kan je het gevoel krijgen dat je “droomt”, vandaar de naam Droomsteen. Lodoliet laat je het grotere geheel zien en zorgt ervoor dat je diep tot de kern van iets kunt doordringen en geeft je op deze manier inzicht in jezelf en anderen en helpt onzuivere mensen en situaties doorzien.


Net als Citrien, is dit een prachtige manifestatie kristal. Citrien staat meer voor het aan trekken van overvloed, terwijl Lodoliet echt aantrekt wat je grootste droom is. Ook als deze droom geheim is voor jouw gedachten (het onbewuste).


Geplaatst rond de heupen zou het PMS verlichten en uw ondersteunen bij de menopauze.

bottom of page