top of page

Larimar

Sterrenbeeld:

Leeuw

Hardheid:

4,5-5

Chakra:

Keelchakra (5e)

Element:

Water

Dichtheid:

2,9

Kleur:

Lichtblauw met enorm mooie "golf" tekeningen

Vindplaats:

Los Chupaderos in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek.

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Augustus

Beschrijving:

Larimar is een enorm gewilde steen, maar wordt net als Malachiet en Turkoois enorm veel nagemaakt. Tevens is het een zeldzame steen, er gaan zelfs al geruchten rond dat ze steen niet meer gevonden wordt en dat er alleen nog maar restjes verkrijgbaar zijn.


Larimar is waarschijnlijk vooral gewilt om de prachtige licht blauwe kleur met "golf" tekeningen die aan de zee doen denken. Het is eigenlijk een zeldzame vorm van Pectoliet.


Deze steen geeft je geestelijke en spirituele kracht. Het helpt je om je leven in eigen hand te nemen en om met veranderingen om te gaan. Het zorgt voor innerlijke rust, helderheid en balans en gaat zelfdestructief gedrag en een slachtofferhouding tegen. Larimar helpt enorm goed bij angst, stress, schuldgevoelens en extreme emoties (en daarmee ook voor bipolaire stoornissen) en helpt om blokkades te doorbreken. De steen zet aan tot actie maar stimuleert ook om dingen op zijn beloop te laten als dat nodig is. Het bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met gidsen en engelen.


Larimar werkt goed op het zelfgenezend vermogen van het lichaam, werkt pijnstillend en helpt bij problemen van de longen, keel, borst, het hart en kraakbeen.


Feitje: De steen is vernoemd naar de dochter van de ontdekker van de steen, Miguel Méndez, Larissa en het Spaanse woord  mar (= zee).

bottom of page