top of page

Labradoriet

Sterrenbeeld:

Leeuw, Schorpioen & Boogschutter

Hardheid:

7

Chakra:

Zonnevlecht chakra (3e), Keel chakra (5e) en Voorhoofd chakra (6e)

Element:

Wind & Vuur

Dichtheid:

2,69

Kleur:

Van kleurloos tot grijs, wit en groen

Vindplaats:

Met name Canada, maar andere bekende vindplaatsen zijn Madagaskar, Mexico, Rusland, Finland, Australië en de Verenigde Staten

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Augustus, November & December

Beschrijving:

Deze steen wordt ook wel Spectroliet genoemd, Spectroliet wordt alleen gevonden in Finland en is een krachtigere en donkerdere vorm van Labradoriet, alhoewel er ook hele sterke Labradoriet is die nagenoeg dezelfde kracht hebben als Spectroliet.


Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt je eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Labradoriet versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met je onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven.


Deze steen stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. Labradoriet werkt bloeddrukverlagend, kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, ogen, onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.


Deze steen heeft ook toegang tot spirituele wilskaracht en help je spiritueel aarden. Het harmoniseert de fysieke en energetische lichamen. Bij behandelingen help het je om naar de andere werelden en levens mee te nemen. Tegelijkertijd vormt deze steen dan een barrière tegen negatieve energieën. Labradoriet brengt een overactieve geest tot rust, hierdoor zou je ook beter kunnen gaan slapen, omdat je overactieve geest ook ’s-nachts actief/druk is.


De Goude vorm heeft een extra werking:

Goude Labradoriet heeft een connectie met het hogere bewustzijnsniveaus en versterkt daardoor o.a. trance en helderziendheid. Daarnaast helpt het je in contact brengen met wijsheden uit je onderbewuste. Het is een steen die sterk inwerkt op het zonnevlecht chakra en heeft daardoor een positieve werking op de maag, milt, lever, galblaas en bijnieren.

bottom of page