top of page

Kunziet

Sterrenbeeld:

Schorpioen

Hardheid:

6,5-7

Chakra:

Hart chakra (4e)

Element:

Water

Dichtheid:

Kleur:

Paarsroze

Vindplaats:

Verenigde Staten en Brazilië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Kunziet is een hele spirituele en beschermende steen, maar niet alleen voor jouw, maar ook de omgeving. Het werkt sterk in op het hart chakra en stimuleert hierdoor eigenschappen als dienstbaarheid, nederigheid, tolerantie, het vermogen om je te verplaatsen in een ander, fouten toegeven en kritiek ontvangen, overgave, ergens helemaal voor gaan. De steen maakt flexibel en onafhankelijk, vermindert blokkades en weerstanden en helpt je gevoelens te uiten. Hierdoor helpt het bij het opruimen van emotionele bagage uit zowel dit als vorige levens. Het werkt opbeurend en inspirerend en heeft hiermee een goede invloed op (bipolaire) depressies. Het brengt balans in ratio en intuïtie.


Spiritueel beschermt Kunziet tegen alle mogelijk negatieve invloeden zoals negatieve energie, negatieve straling en negatieve invloeden van mensen, zoals eerder gezegd, niet alleen voor jouw, maar ook voor je omgeving. Tevens bevordert de steen een diepe meditatie. Kunziet heeft niet voor niets een kalme energie met een prachtig hoge vibratie, wat dus perfect past bij zo’n meditatie. Ze straalt vrede uit waardoor ze in staat is het hartcentrum te openenen en je onvoorwaardelijke liefde ontwaken, waardoor ze je gelijk helpt bij het ontvangen en geven van liefde, maar zorg ook voor liefde volle gedachtes. Tevens verbindt ze u met de universele liefde van het universum.


Fysiek heeft het een positieve werking op de zenuwen (bijvoorbeeld bij zenuwpijn en neuralgie), het geheugen, de zintuigen, ischias, gewrichten, een beklemmend gevoel in de borst, hart en bloedsomloop. Kunziet kan afvallen ondersteunen als het overgewicht (deels) een emotionele oorzaak heeft. Tevens verlicht ze epelepsie, neutraliseert de effecten van anesthesie en stimulieert het immuunsysteem. Ook is ze instaat om de effecten van emotionele stress op het lichaam te herstellen.


Kunziet heeft diversen kleuren en deze hebben hun eigen eigenschappen:


Lila (Paarsachtig):

Je mag haar zien als een hemelse poort en een symbool van oneindigheid. Ze vergemakkelijkt de overgang voor de stervende (dus een prachtige steen om te gebruiken bij Acces Bars Stage Left), schenkt uw kennis die de vertrekkende ziel nodig heeft en helpt haar verder te reizen. Ze kan ook door tijd barrières heen breken en dringt in het oneindige door. Hierdoor versterkt deze kleur jouw diepe meditatie nog sterker dan andere Kunziet.

bottom of page