top of page

Jade

Sterrenbeeld:

Weegschaal

Hardheid:

6,5-7

Chakra:

Hartchakra (4e)

Element:

Onbekend

Dichtheid:

Kleur:

Smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars

Vindplaats:

Zie beschrijving

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Dit is een prachtig reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Deze steen is een symbool voor zuiverheid en sereniteit. In het oosten wordt ze zeer gewaardeerd en staat voor wijsheid die in rust wordt verzameld. Ze zorgt voor harmonie en evenwicht. Ze trekt ook voorspoed, geluk en welvaart aan.


Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritaties los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming.


Op spiritueel vlak moedigt ze je aan te worden wie je ECHT bent. Ze haalt namelijk uw verborgen kennis naar boven.


Fysiek werkt Jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans (zoals het zout/zuur gehalte) en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Jade is namelijk een reinigende steen die de filterende en lichaamsorganen stimuleert. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen. Niet de botten te vergeten, stimuleert namelijk de skeletopbouw, maar ook de celvormig.


Jade heeft diverse kleuren en deze hebben allemaal hun eigen eigenschappen bovenop de bovenstaande eigenschappen:


Blauw/blauwgroene Jade:

Deze kleur symboliseert vrede, reflectie en zorg voor sereniteit en geduld. Ze helpt mensen die zich overweldigend voelen door situaties waar ze dingen niet in de hand hebben.


Bruine Jade:

Deze kleur werkt ZEER aardend. Ze schept een band met de aarde. Ook geeft ze je troost, betrouwbaarheid en steunt bij aanpassing aan een nieuwe omgeving.


Groene Jade:

Dit is de meest voorkomende kleur/vorm van Jade. Ze kan je zenuwstelsel kalmeren en kanaliseert harstocht. Je kan haar gebruiken om slechte functioneerde relaties te harmoniseren.


Lavendel Jade:

Deze kleur verzocht je emotionele wonden, trauma’s en geeft innerlijke rust. Ze leert je verfijning en zelfbeheersing in emotionele aangelegenheden en stelt duidelijke grenzen.


Oranje Jade:

Deze kleur is energiek en zeer stimulerend. Ze brengt je vreugde en onderwijst de onderlinge verbondenheid van alles wezens.


Rode Jade:

Dit is de meest hartstochtelijke en stimulerende Jade-soort. Ze wordt geassocieerd met liefde en stoom afblazen. Ze heeft namelijk toegang tot woede en bevrijdt spanningen op een constructieve manier.

 

Witte Jade:

De kleur laat u zien hoe uw energie constructief zou kunnen gebruiken. Ze kan afleidingen filteren en legt nadruk op het best mogelijke resultaat. Ze helpt ook bij het nemen van beslissingen, omdat dat relevante informatie oplevert.


Gele Jade:

Energiek en stimulerend is deze kleur, maar met de nodige boost vrolijkheid. Ze leert dat alle wezens met elkaar verbonden zijn en ondersteunt de spijvestering.


Let op: Jade is de gemeenschappelijke naam voor twee mineralen die als edelstenen worden gebruikt: Jadeïet en Nefriet.


Nefriet wordt overwegend ontgonnen in China, maar wordt ook gedolven in Canada, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland. De ontginning van Jadeïet komt voor een grote meerderheid van de wereldwijde winning uit Kachin in Myanmar, maar wordt ook gewonnen in de vallei van de Motagua in Guatemala en Rusland.

bottom of page