top of page

Haliet

Sterrenbeeld:

Alle

Hardheid:

2,5

Chakra:

Zie omschrijving

Element:

Niet bekend

Dichtheid:

2,1

Kleur:

Kleurloos, paars, blauw (donkerblauw, violet en helderwit), geel, roze, rood en grijs

Vindplaats:

Verenigde Staten

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Alle

Beschrijving:

Haliet is een prachtig gekristalliseerd steenzout (niet te verwarren met Himalaya Zout, dit gebeurd vaak!), afkomstig uit de Verenigde Staten. Dit bijzondere mineraal is miljoenen jaren geleden gevormd door de verdamping van zeewater. Haliet staat bekend als een krachtige reiniger van energieën en ruimtes, met een zuiverende en beschermende werking die ongeëvenaard is. Haar energie is vergelijkbaar met die van Rozenkwarts, maar Haliet reinigt de weefsels op een veel krachtigere manier dan Kwarts.


Op emotioneel vlak helpt Haliet bij het helen van oude emotionele patronen of om deze los te laten. Het bevordert emotioneel welzijn door negatieve emoties te neutraliseren en je te helpen ontsnappen aan zelfopgelegde isolatie door afstand te nemen van terugkerende gedachten en oude zorgen. Haliet leidt je kracht en aandacht naar bewuste en zinvolle doelen, verbetert de concentratie, lost vastzittende energieën op, geeft levenswarmte en levendigheid, verhoogt de tolerantie en verbetert de gemoedstoestand.


Dit mineraal reinigt op fysiek en emotioneel niveau, maar ook de specifieke kleuren hebben hun eigen eigenschappen:

Blauw:

Helpt je om belemmerende patronen los te laten en geeft vreugde. Hij stimuleert het heldere denkvermogen (helderziendheid). Goede ondersteuning bij vasten of andere intensieve reiniging van het lichaam.


Chakra's: Alle chakra's om te reinigen. Derde oogchakra (6e), Kruinchakra (7e), verenigt met Zielschakra boven het hoofd. Het opent het innerlijke oog en zorgt voor helder zicht.


Roze:

Geeft je gevoel van tevredenheid en kan bijdragen aan heling van lichamelijk ongemak veroorzaakt door negatieve ervaringen. Tevens zorgt ze voor een gevoel van innerlijk liefde en balans. Hij reinigt lichaam en ziel en bevorderd het afvoeren van gifstoffen en zware metalen. Zorgt voor goede stofwisseling.


Chakra's: Hartchakra (4e), Zonnevlechtchakra (3e), verenigt hart en wil.


bottom of page