top of page

Goudsteen

Sterrenbeeld:

Boogschutter

Hardheid:

6-6,5

Chakra:

Rode goudsteen werkt in op het basis chakra (1e) en heiligbeen chakra (2e). Blauwe goudsteen werkt in op het keel (5e) en voorhoofd chakra (6e)

Element:

Aarde en Vuur

Dichtheid:

Kleur:

Rood/Bruin, Blauw en groen met schitteringen

Vindplaats:

Nvt. synthetische steen

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Goudsteen wordt ook wel Goldfluss genoemd. Deze steen is gemaakt door de mens, en niet door de natuur. Later hier meer over. Deze steen komt voor in 3 kleuren: Bruin, Blauw en Groen. Over het algemeen hebben ze alle 3 dezelfde werking, maar er ze hebben elk ook hun eigen eigenschap. Het meest bekend is toch wel de Blauwe:


Blauwe Goudsteen is een krachtig aardingsinstrument. Houd de steen vast om uit het hoofd naar het lichaam en zelfs de aarde te gaan. Welke chaos er ook in je hoofd aan de gang was, beide voeten staan weer stevig op aarde. De steen trekt daarnaast geluk en overvloed aan.


De steen geeft kracht en energie, maar ook hoop. Het bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit, ambitie en helpt om gestelde doelen te bereiken. De alchemistische steen weekt emotie en verdriet los, hierdoor maakt ze deze beter beheersbaar, omdat ze je afstand leert nemen.


Berusting, eigenwaarde en standvastigheid zijn enkele andere kernwaarden van de steen. Ook voor mensen die erg snel schrikken en waarbij de paniek overheerst is de deze steen een echte rustbrenger. De communicatie in een ruimte wordt met de deze mooie schitterende steen genuanceerder, zodat er ook duidelijkheid ontstaan en iedereen elkaar beter begrijpt. Om de totale ontspanning en rust in jezelf te vinden of te hervinden is de Blauwe Goudsteen een prima steen.


Fysiek heeft de Blauwe Goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen en prostaat. Voor benauwdheid bij het hart is de Blauwe Goudsteen een ideale steen. De hersenen worden extra geprikkeld waardoor het denken, vooral het logisch denken en de concentratie verbeterd. Deze steen is een echte stimulator en is daardoor goed bij flauwvallen, ongecontroleerde reflexen en voor de algehele coördinatie van het lichaam en de geest.


Leuk feitje over de de Goudsteen, vroeger wouden Alchemisten goud maken, echter pakte dat anders uit. Het werkt door een mens gemaakt steen, maar door de bestandsdelen kreeg het zijn eigen positieve werking. Goudsteen is verkrijgbaar in Groen, Blauw en Bruin. Drie keer was blijkbaar niet scheepsrecht voor het Goud.

bottom of page