top of page

Fluoriet

Sterrenbeeld:

Steenbok, Waterman & Vissen

Hardheid:

4

Chakra:

Afhankelijk van de kleur

Element:

Wind

Dichtheid:

3,2

Kleur:

Donkergeel, groen, blauw, violet (paars), roze of zwart

Vindplaats:

Belangrijkste zijn Duitsland, China, VS, Engeland en Argentinië

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Februari & Maart

Beschrijving:

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. Ze geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend.


Fluoriet is een goede steen om bijvoorbeeld te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met de al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).


Op psychisch niveau biedt ze ook bescherming. Ze geeft namelijk inzicht over externe invloeden en sluit de psychische manipulatie en niet-gewenste invloeden hiervan uit. Ze lost vastgeroeste gewoontes op, opent de deur naar het onderbewuste en brengt je onderdrukte gevoelens naar boven. Fluoriet reinigt en stabiliseert de aura. Ze reinigt, zuivert, verjaagt en reorganiseert alles in het lichaam wat volmaakt niet in order is. Ze is de perfecte kristal om chaos en wanorde te herstellen bij jouzelf. Ze maakt je bewuster van de hogere spirituele werkelijkheden en vergroot intuïtieve vermogens.


De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft het een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen. Dus weldadig bij verkoudheid. Fluoriet is ook een krachtig hulpmiddel bij infecties en stoornissen. Ze kan in staat zijn om DNA-schade helpen te herstellen.


De specifieke kleuren van Fluoriet hebben ook hun eigen eigenschappen:


Helder: Heldere Fluoriet stimuleert het kruinchakra en je aura energie. Ze kan harmonie scheppen tussen intellect en geest. Ze brengt alle chakra’s op 1 lijn en schenkt je universele energie en liefde. De steen versterkt het effect van andere kristallen tijden het genezen en kan verduisterde visies verhelderen.


Groen: Groene Fluoriet laat overtollige energie in de aarde stromen om haar de gegeven energie terug te geven die jou niet dient of die je niet nodig heb. Ze kan je helpen bij emotionele trauma’s en infecties. De steen absorbeert negatieve energieën in de omgeven en haalt informatie uit het onderbewust naar boven. Ze is een doeltreffende reiniger van je aura, chakra en geest. Daarbij kan ze ondersteunen bij maagkwalen en darmkrampen.

Violet/Purperen/Paarse Fluoriet: Deze kleur stimuleert het derde oog en laat paranormale communicatie gepaard gaan met gezond verstand. Ze is een uitstekende steen voor meditatie, die tevens nuttig is bij behandeling van ziekten van het been en beenmerg.

Gele Fluoriet: Gele Fluoriet vergroot de creativiteit en stabiliseert groepsenergie. Het is bijzonder hulpzaam bij gezamelijke inspanningen en ondersteunt intellectuele activiteiten. Op fysiek niveau neutraliseert het giftige stoffen. Ze kan ook positief werken bij cholesterol en helpt je lever met het verwerken.Blauw:

Deze kleur versterkt het creatief en ordelijk denken, maar ook zorgt het voor heldere communicatie. Het kalmeert of wekt energie op, afhankelijk van de fysiek of bio magnetische lichamen. Fysiek is het bevorderlijk voor de ogen, neus, oren en keel. Ideaal bij griep. Het vergroot ook uw genezende potentieel door de hersenactiviteit goed te focussen.


bottom of page