top of page

Dioptaas

Sterrenbeeld:

Schorpioen & Boogschutter

Hardheid:

5

Chakra:

Hart chakra (4e) en voorhoofd chakra (6e)

Element:

Niet bekend

Dichtheid:

3,3

Kleur:

Groen tot turquoise van kleur. Het is onderdeel van de combinatie steen Quantum Quattro.

Vindplaats:

Democratische Republiek Congo, maar woestijnachtige gebieden

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Niet bekend

Beschrijving:

Deze steen is een tamelijk onbekend en zeldzaam mineraal. Dioptaas kristallen zijn doorzichtig tot transparant. Ze hebben mooie groene en soms blauwgroene kleuren. Het is een kopererts en wordt vaak gevonden in woestijnachtige gebieden, maar ook de Democratische Republiek Congo is een belangrijke vindplaats.


Dioptaas werkt sterk in op het hart chakra. De steen zuivert het hart van negatieve energie op emotioneel, lichamelijk en spiritueel vlak en maakt hierdoor ruimte voor groei en een gevoel van geluk en welzijn. Het helpt bij het loslaten van (oude) emotionele pijn en van negatieve emoties zoals angst, boosheid en jaloezie. De steen maakt je minder streng voor jezelf en anderen en stimuleert begrip en vergeving.


Dioptaas helpt ook bij het loslaten van mensen en relaties die ongezond voor je zijn of die je ontgroeid en/of verloren bent. De steen ondersteunt bij het verwerken van lichamelijke en geestelijke mishandeling en misbruik. Het geeft inzicht in karmische en levenslessen. Tevens helpt het je je levensdoel vinden en lessen leren die je al uit vorige levens bij je draagt (met name op het gebied van relaties). De steen brengt rust en harmonie in jezelf en je omgeving en trekt voorspoed en welvaart aan.


Fysiek heeft Dioptaas een positieve werking op het hart en een verzachtende werking bij klachten die het gevolg zijn van stress en spanningen.


Healing and Stones Bibliotheek Dioptaas

bottom of page