top of page

Citrien

Sterrenbeeld:

Tweelingen & Leeuw

Hardheid:

Chakra:

Zonnevlecht chakra (3e)

Element:

Dichtheid:

Kleur:

Geel of oranjebruin

Vindplaats:

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. Men zegt ook wel dat Citrien de kracht van de zon bevat. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.


Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Je hoeft haar niet te dragen om geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan te trekken. Leg een stuk Citrien in de meest linkerhoek van de kamer gezien vanaf je voordeur. Zet hier uiteraard de juiste intentie en het stuk Citrien zal u hier bij helpen.


Fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Citrien helpt ook bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.


Let wel op of het om natuurlijke of gebrande Citrien gaat. Spiritueel is er weinig verschil, maar qua kleur kan je het vaak al zien. Vaak gaat het om gebrande Amethist, maar gebrande Rookkwarts is ook mogelijk. Natuurlijke Citrien is namelijke niet goedkoop, maar is ook moeilijker te vinden, gezien het jaren duurt om Citrien te verkrijgen (natuurlijke mutaties). Hieronder een voorbeeld van gebrande Citrien.


Gebrande Citrien

bottom of page