top of page

Chrysocolla

Sterrenbeeld:

Waterman, Tweelingen, Maagd & Stier

Hardheid:

2,5-3,5

Chakra:

Hartchakra (4e) & keelchakra (5e)

Element:

Water

Dichtheid:

Kleur:

Groen, blauw of bruin of een combinatie hiervan

Vindplaats:

Verenigde Staten (Arizona), in het Oeralgebergte in Rusland en in Australië (Broken Hill)

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als je weinig energie hebt en je futloos voelt, werkt het activerend, geeft kracht en zet aan tot handelen. Als je nerveus of gespannen bent, werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeldheid en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen.


Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. Spiritueel absorbeert het negatieve energie en reinigt en activeert de chakra’s.


Fysiek werkt Chrysocolla op tal van lichamelijke systemen in. Het werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en reguleert de insuline productie. De steen werkt krampopheffend en ontspannend bij (pre)menstruale klachten.


Chrysocolla zou deel uit maken van de combinatie stenen Quantum quattro, Eilatsteen en Sonora Sunrise.


Feitje: Chrysocolla komt van de Griekse woorden Khrusos = goud en Kolla = lijm

bottom of page