top of page

Charoiet

Sterrenbeeld:

Maagd, Schorpioen en Boogschutter

Hardheid:

5-6

Chakra:

Hart chakra (4e) en kruin chakra (7e)

Element:

Wind

Dichtheid:

Kleur:

Violet, lila en licht bruin zijn

Vindplaats:

Alleen in Siberië

Planeet:

Hoort bij de maand:

Beschrijving:

Charoiet helpt weerstanden en obstakels te overwinnen en om goed met veranderingen om te gaan. De steen stimuleert daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en vermindert stress en zorgen. Het helpt om los te komen van de negatieve invloeden van anderen.


Spiritueel bevordert de steen inzichten, reinigt het aura en zet negatieve energie om in positieve. Charoiet laat een persoon goed in zijn aardse lichaam landen. Het helpt duidelijk maken waarom je hier op aarde bent gekomen en helpt ongezonde verbindingen met de andere kant (de plek waar je bent voor je op aarde komt) verbreken. Het vermindert de gevolgen hiervan zoals een gevoel van heimwee, angst om alleen achter te blijven en onzekerheid.


Lichamelijk werkt de steen krampopheffend en kalmerend. Charoiet heeft een positief effect op de bloeddruk en het hart, lever, alvleesklier, autisme en slaapproblemen. De steen stimuleert de stofwisseling.


De naam Charoiet komt van de rivier Chara in Siberië waar het gevonden wordt. Deze steen hoort tot de Silicaten-familie.

bottom of page