top of page

Bumble Bee Jaspis

Sterrenbeeld:

Waterman

Hardheid:

4

Chakra:

Heiligbeen chakra (2e), zonnevlecht chakra (3e), hart chakra (4e) en voorhoofd chakra (6e)

Element:

Niet bekend, maar vermoedelijk hetzelfde als Jaspis

Dichtheid:

Zie Jaspis

Kleur:

Geel en/of oranje met zwart

Vindplaats:

Indonesië

Planeet:

Niet bekend

Hoort bij de maand:

Niet bekend

Beschrijving:

Bumble Bee Jaspis is geen echte Jaspis soort omdat het niet voor 100% uit microkristallijne Kwarts bestaat maar ook wisselende hoeveelheden zwavel (zorgt voor gele kleur), arseensulfide (zorgt voor oranje kleur), mangaandioxide (zorgt voor zwarte kleur) en andere elementen bevat. De steen is nog niet heel lang geleden voor het eerst ontdekt bij Mount Papandayan op West Java. De hoogste vulkaan van Indonesië.


Bumble Bee Jaspis kan beter niet rechtstreeks op de huid gedragen worden en/of met water ingenomen worden, doordat het zwavel bevat. De steen is niet direct schadelijk, maar was altijd je handen na aanraking van deze steen. Op den duur is deze steen giftig.


Bumble Bee Jaspis maakt vrolijk, helpt je geluk in jezelf vinden en om positief in het leven te staan. De steen inspireert en maakt enthousiast en avontuurlijk. Het laat je zien wat jouw pad en passie is in het leven en geeft je de moed en het doorzettingsvermogen om je hart te volgen. Bumble Bee Jaspis zorgt voor een goede concentratie, een helder hoofd en versterkt de intuïtie. Fysiek werkt de steen verwarmend en heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de milt , maag, lever en nieren.


De steen is ideaal voor mannen die in een mid-life crisis zitten. Bij de vrouwen vertegenwoordigt het de Wijze Vrouw, de oude priesteres die kennis en wijsheid in zich draagt. Deze vrouwen werden geëerd in de gemeenschap waarin ze leefden.

bottom of page