top of page

Boom Agaat

Sterrenbeeld:

Maagd

Chakra:

Hart chakra (4e)

Kleur:

Wit met groene en/of bruine aders

Vindplaats:

Hardheid:

Element:

Beschrijving:

Boomagaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme, nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei, door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen.


Boomagaat beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is Boomagaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind), omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.


Bovenstaande eigenschappen zijn standaard van kracht op alle Agaten. Boomagaat werkt ook rustgevend, beschermt tegen negativiteit en trekt overvloed aan. Het versterkt persoonlijke kracht, een positief zelfbeeld en doorzettingsvermogen. Ze heeft een sterke verbinding met de aarde en de natuur. Hierdoor aardt het op een zachte manier en geeft een veilig, beschermd gevoel. Het is daardoor ook een goede steen om bij bloemen en planten te plaatsen voor extra voeding en bescherming. Boomagaat maakt de energiebanen vrij en verbetert de doorstroming van energie. Het kan de effecten van aardstralen, bijvoorbeeld wateraders, verminderen. Fysiek werkt boomagaat ontstekingsremmend en heeft een positieve werking op infecties en de vochtbalans.

bottom of page