top of page

Boom Agaat

Sterrenbeeld:

Maagd

Hardheid:

6-7

Chakra:

Hart chakra (4e)

Element:

Aarde

Dichtheid:

2,6

Kleur:

Wit met groene en/of bruine aders

Vindplaats:

o.a. India, Tsjechië, Marokko, IJsland, Brazilië en de Verenigde Staten.

Planeet:

Aarde

Hoort bij de maand:

Augustus & September

Beschrijving:

Een andere benaming voor Boom Agaat is, Dendritisch Agaat. Verder zijn alle eigenschappen van Agaat van toepassing op deze steen, maar ook heeft ze nog haar aanvullende eigenschappen:


Boomagaat werkt ook rustgevend, beschermt tegen negativiteit en trekt overvloed aan. Het versterkt persoonlijke kracht, een positief zelfbeeld en doorzettingsvermogen. Ze heeft een sterke verbinding met de aarde en de natuur. Hierdoor aardt het op een zachte manier en geeft een veilig, beschermd gevoel, maar helpt ook het contact met de aarde te vergemakkelijken. Het is daardoor ook een goede steen om bij bloemen en planten te plaatsen voor extra voeding en bescherming. Boom Agaat maakt de energiebanen vrij en verbetert de doorstroming van energie. Het kan de effecten van aardstralen, bijvoorbeeld wateraders, verminderen.


Fysiek werkt Boom Agaat ontstekingsremmend en heeft een positieve werking op infecties en de vochtbalans. Door de verbinding met de natuur, kan het de chakra's weer (gedeeltelijk) in 1 lijn zetten. Helpt het zuiver houden van alle vertakkingen, denk aan het zenuwstelsel en de bloedvaten. Het kan bot pijnen verminderen en werkt ook pijnstillend bij andere wonden. Deze steen kan ook planten goed helpen bij hun ziektes en infecties. Bij het juist inzetten van Boom Agaat zou je een stukje aarde kunnen herstellen/genezen.


Healing & Stones Bibliotheek Boom Agaat

bottom of page